Γυρίζουν την πλάτη στο back to school μαθητές και γονείς

Εν μέσω έντονων ανησυχιών επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών, με τους τις ανησυχίες των γονιών να μην καθησυχάζονται, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία. Αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σήμερα πίσω στα θρανία, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο.
 
Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, είναι μεγάλο στοίχημα με τους οργανωμένους γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, να δηλώνουν πως μετά το πέρας των μαθημάτων θα κριθεί η μέρα.
 
Αρκετοί γονείς, δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες, αφού τα παιδιά δεν είναι το ίδιο ώριμα με τους τελειόφοιτους.
 
Παράλληλα, στη λίστα με τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είναι και ο καύσωνας, με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να παρατηρηθούν να δυσχεραίνουν την επιστροφή στα θρανία.
 
Ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως θα είναι κλειστά τα κυλικεία, χαρακτηρίζοντάς το ως μειονέκτημα, αφού οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν το νερό από το σπίτι τους και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το πιθανότερο είναι να μην διατηρηθεί παγωμένο.
 
Και στα Δημοτικά αναμένεται αποχή
Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους μαθητές των Δημοτικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πολλοί γονείς θα επιλέξουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
 
Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χριστοφή, πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης,  «με τον επαγγελματισμό που διακατέχει τους εκπαιδευτικούς και με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ευελπιστούμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα».
 
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι δάσκαλοι, ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές τους με τον καλύτερο τρόπο, μετά από δύο μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα