Το κλείσιμο των σχολείων που υπάρχουν κρούσματα ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Το κλείσιμο των σχολείων, στα οποία έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ζητούν οι οργανωμένοι γονείς, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των παγκύπριων εξετάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, αναφέρει πως δεν θα πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές των σχολείων στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ενώ η ίδια πολιτική θα πρέπει να ισχύσει σε περίπτωση που εμφανιστούν άλλα κρούσματα σε Λύκειο ή Τεχνική Σχολή.
 
Παράλληλα, κάλεσε τους τελειόφοιτους να συμπεριφερθούν με την ανάλογη ωριμότητα και αν περιορίσουν τις μετακινήσεις και επαφές τους αυτή την περίοδο, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συμμαθητές τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου στο REPORTER: Αναμενόμενα τα κρούσματα, κανονικά η επιστροφή των μαθητών
 
Αυτούσια η ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων:
«Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε σχολεία, εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την έντονη ανησυχία μας ως προς τη διασφάλιση πρωτίστως της υγείας των τελειόφοιτων μαθητών αλλά και τις προετοιμασίες τους μακριά από αχρείαστο άγχος που τους αποπροσανατολίζει από τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.
 
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των τελειόφοιτων μαθητών, αλλά και το απρόσκοπτο της διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ζητούμε όπως τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, είτε ανάμεσα στους μαθητές είτε ανάμεσα στο προσωπικό, πέρα από την αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και τις απολυμάνσεις, να παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημερομηνία λήξης μαθημάτων και να συνεχιστεί η παροχή στήριξης των τελειόφοιτων μέσω της τηλεκπαίδευσης.
 
Η ίδια πολιτική θα πρέπει να ισχύσει σε περίπτωση που εμφανιστούν άλλα κρούσματα σε Λύκειο ή Τεχνική Σχολή.
 
Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους τελειόφοιτους να συμπεριφερθούν με την ανάλογη ωριμότητα και να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις και τις επαφές τους αυτή την περίοδο ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συμμαθητές τους.
 
Η Συνομοσπονδία, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στους γονείς και στους μαθητές, παρακολουθεί με αυστηρά κριτήρια τη λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά την επάνοδο των τελειοφοίτων, απαιτεί τήρηση όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων και θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για τη διασφάλιση της υγείας των τελειοφοίτων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»