Βήμα βήμα η διαδικασία υποβολής στοιχείων των νεοσυλλέκτων

Βήμα-βήμα, το τρόπο με τον οποίο μπορούν οι νέοι στρατεύσιμοι να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, παρουσιάζει το Υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λειτουργεί νέο ΚΕΝ στη Λευκωσία-Όλα όσα θα ισχύουν για την 2020 ΕΣΣΟ

Αρχικά, οι νέοι στρατεύσιμοι θα μπορούν να μπουν στη σελίδα https://mod.gov.cy/ και ακολούθως πρέπει να πατήσουν στο σύνδεσμο που φαίνεται δεξιά κάτω, οποίος αναγράφει «παρουσιάσου… με ένα κλικ».
Το σύστημα, μεταφέρει τον χρήστη στην αρχική σελίδα για είσοδο στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Αριάδνη».


Στη συνέχεια, θα πρέπει να υποβληθούν τα στοιχεία του νέου στρατεύσιμου και πιο συγκεκριμένα ονοματεπώνυμο, username, password, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ερώτηση ασφαλείας και απάντηση καθώς και να επιλεχθεί το κουτί που αναγράφει «δεν είμαι ρομπότ».

Το Υπουργείο συστήνει όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του χρήστη να είναι το προσωπικό, γιατί θα χρειαστεί επιβεβαίωση της αίτησης.


Ακολούθως, ο χρήστης θα κληθεί να συμπληρώσει και πάλι το ονοματεπώνυμο του, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό ταυτότητας και να πατήσει «υποβολή».

Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστεί ένα παράθυρο με οδηγίες, τις οποίες πρέπει να διαβάσει προσεχτικά και σε περίπτωση αποριών να επικοινωνήσει με τον αριθμό 1430.

Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία, όπως είναι η υποβολή της μπροστά και πίσω όψης της ταυτότητας του, η ομάδα αίματος και το κινητό του τηλέφωνο.
Σου ζητά επίσης να καταχωρήσεις ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, ένα αριθμό λογαριασμού, μαζί με ένα αποδεικτικό στοιχείο της τράπεζας, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του χρήστη.
 
Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν προχωρήσει στο συγκεκριμένο βήμα, το Υπουργείο αναφέρει ότι θα πρέπει κατά την κατάταξη να έχει μαζί του το συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο.

Επιπρόσθετα, εμφανίζει δύο κουτάκια. Το πρώτο πρέπει να το επιλέξουν όσοι έχουν κανονική άδεια και ΜΟΝΟ, ενώ το δεύτερο πρέπει να επιλεγεί από όσους έχουν διαφορετική διεύθυνση από αυτή που είχαν δηλώσει στην Στρατολογία, όταν ήταν 16 χρόνων.


Στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει το κουτάκι όπου δηλώνει ότι έχει κανονική άδεια, υποβάλλει τον αριθμό άδειας οδήγησης του.

Όσοι επιλέξουν ότι άλλαξαν διεύθυνση, θα πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τη νέα διεύθυνση τους.
Στη συνέχεια καλείται ο χρήστης να επιλέξει κατηγορίες μοριοδότησης, εάν ανήκει σε κάποια από τις πιο κάτω ομάδες και να υποβάλει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.
Ακολουθεί η επιλογή Φρουράς, όπου ο χρήστης αρχικά βλέπει τα όπλα και σώματα, όπως για παράδειγμα πεζικό, ναυτικό, αεροπορία κ.ο.κ. και μπορεί να πάρει πληροφορίες για αυτά.
 
Όσον αφορά τον τόπο συμφερόντων επιλέγεται αυτόματα ανάλογα με την διεύθυνση που είχε δηλώσει στη στρατολογία, ωστόσο μπορεί εάν θέλει να δηλώσει ένα άλλο τόπο συμφερόντων, χωρίς να αλλάξει ο τόπος διαμονής του.
Ακολουθεί η επιλογή όπλου και σώματος, όπου πρέπει να βάλει δύο επιλογές, πάντα με σειρά προτίμησης.
Υπάρχουν εξάλλου και οι προαιρετικές επιλογές των Καταδρομών, ΟΥΚ, ΚΑΑΥ και ΣΜΕΦ.

Πριν την ολοκλήρωση των βημάτων, ο χρήστης πρέπει να καταχωρήσει και στοιχεία που αφορούν το μέγεθος της στολής που θα χρειαστεί, των αρβύλων και του τζόκευ (στρατιωτικό καπέλο), για τα οποία η καταχώρηση είναι υποχρεωτική.


Τέλος, συμπληρώνει τη δήλωση αποδοχής και επεξεργασίας των προσωπικών του στοιχείων, για την οποία πρέπει να πατήσει «Αποδοχή» για να θεωρηθεί υποβληθείσα.

Ο χρήστης φθάνει μετά στο σημείο της επαλήθευσης, όπου σε περίπτωση που δεν συμπλήρωσε κάποιο υποχρεωτικό πεδίο, θα του εμφανίσει κόκκινη ένδειξη. Το Υπουργείο επισημαίνει ότι η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 20 λεπτών, αλλιώς το σύστημα δεν θα δεχθεί την υποβολή.
Αφού περάσει και το τελευταίο στάδιο, θα λάβει ένα επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα με όλα τα στοιχεία που καταχώρησε.

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE/Χρίστου: Στις εννέα Ιουνίου έχουμε ραντεβού με την ιστορία
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος