Παρουσιάζει την πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους το ΥΠΑΜ-Αναμονή για εφέδρους

Παρουσιάζει το μεσημέρι την πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων για τους στρατεύσιμους της 2020 ΕΣΣΟ, το Υπουργείο Άμυνας.
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η αίτηση για κατάταξη στον στρατό, θα γίνει υπό αυτή τη μορφή, κάτι που είχε εξαγγείλει από πέρυσι ο υπουργός Άμυνας και δεν έχει σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Πέραν από την παρουσίαση της πλατφόρμας, αναμένεται να ανακοινωθούν εξάλλου και κάποια άλλα στοιχεία που αφορούν την κατάταξη, αλλά όχι ακόμα η ακριβής ημερομηνία που θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα οι νέοι στρατεύσιμοι.
 
Παρόλα αυτά, όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην παρουσία του υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, η κατάταξη θα γίνει κανονικά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
 
Τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν
Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων από τους νέους στρατεύσιμους θα είναι υποχρεωτική, κάτι που έχει ήδη καταστήσει σαφές το Υπουργείο.
 
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΥΠΑΜ, ανέφερε ότι «όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας και εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα  πιστοποιητικά, η επιθυμία τους δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς».
 
Σε ότι αφορά τα πιστοποιητικά για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, θα υποβάλλονται μόνο μία φορά σε ψηφιακή μορφή (κατά προτίμηση σε μορφή PDF) και το σύνολο του μεγέθους του αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10ΜΒ.
 
Τα πιστοποιητικά αυτά είναι τα εξής:
  • Ταυτότητα (και οι δύο όψεις)
  • Πιστοποιητικό IBAN ΜΟΝΟ εάν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του στρατεύσιμου (το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να προσκομιστεί την ημέρα της κατάταξης).
  • Δίπλωμα οδήγησης (Κανονική άδεια όχιμαθητική για όσους διαθέτουν)
Αναμένουν εντολές για τους εφέδρους
Την ίδια ώρα, δεν λήφθηκε ακόμα οποιαδήποτε τελική απόφαση από την επανέναρξη των παρουσιάσεων των εφέδρων στις μονάδες τους, οι οποίες είχαν αναβληθεί μετά την έναρξη των μέτρων για τον κορωνοΐό και ισχύουν μέχρι τις 31 Μαΐου.
 
Το Υπουργείο Άμυνας θα αναμένει τις αποφάσεις της Πολιτείας για τη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων κι αν τους δοθεί το πράσινο φως από τους υπεύθυνους, τότε θα προχωρήσουν με το πλάνο που καταστρώνουν.
 
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να καλούνται οι έφεδροι σε μικρές ομάδες, για να περιοριστεί το
ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού. Έτσι κι αλλιώς πάντως, την καλοκαιρινή περίοδο, δεν γίνονται παρουσιάσεις εφέδρων, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, ιδίως όταν γίνονται βολές.
 
Σε ότι αφορά τις ασκήσεις που γίνονται στην Εθνική Φρουρά, εκείνες περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις