Έσπασαν τα κοντέρ τα SMS το Σ/κ-Έτρεχαν για ψώνια και άθληση οι Κύπριοι

Σαββατοκύριακο με αριθμό ρεκόρ για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις, ήταν το διήμερο που πέρασε, αφού οι πολίτες έδειξαν να εκμεταλλεύονται πλήρως τη δυνατότητα για τρεις μετακινήσεις.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου Καινοτομίας, συνολικά τα sms για κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, το Σάββατο ήταν μια ημέρα ψηλής κινητικότητας, αφού καταγράφηκαν αριθμοί ρεκόρ με 560 χιλιάδες SMS στο 8998. Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκινος, το προηγούμενο Σάββατο πριν εφαρμοστεί το πακέτο χαλαρώσεων τα SMS ήταν ακριβώς τα μισά, δηλαδή 230 χιλιάδες.
 
Και η Κυριακή ήταν μέρα ψηλής κινητικότητας αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου Καινοτομίας, ζητήθηκαν μέσω του 8998, 533 χιλιάδες αιτήματα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τις καθημερινές ημέρες της πρώτης εβδομάδας των χαλαρώσεων τα SMS κυμαίνονταν γύρω στις 450 χιλιάδες.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, το Σάββατο πρώτη κατηγορία για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις ήταν η κατηγορία 2 για ψώνια από καταστήματα και υπεραγορές, ενώ ακολούθησε η κατηγορία έξι για σωματική άσκηση. Συγκεκριμένα την κατηγορία δύο επέλεξαν 232 χιλιάδες πολίτες και την κατηγορία έξι για σωματική άσκηση 124 χιλιάδες.
 
Την Κυριακή τα αιτήματα για σωματική άσκηση ξεπέρασαν τα αιτήματα της κατηγορίας δύο αφού 160 χιλιάδες πολίτες έστειλαν SMS για σωματική άσκηση και 139 χιλιάδες πολίτες για μετάβαση σε καταστήματα και υπεραγορές.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου, τα αιτήματα για σωματική άσκηση πριν τη χαλάρωση των μέτρων ανέρχονταν σε 50 με 70 χιλιάδες καθημερινά ενώ κατά τις καθημερινές ημέρες της πρώτης εβδομάδας χαλάρωσης των μέτρων δεν ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες.
 
Κληθείς να σχολιάσει την ραγδαία αύξηση των αιτημάτων ο κ. Κόκκινος, σημείωσε πως ανέμενε κάπως πιο συγκρατημένους αριθμούς, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία. Το ζήτημα πρόσθεσε ο κ. Κόκκινος είναι να κρατηθούμε σε χαμηλά νούμερα,  όσο αφορά τα κρούσματα μέχρι τον Ιούλιο, αλλά και να τηρούμε τον κώδικα των κανόνων υγιεινής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα