Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο δωδεκάλογος για επιστροφή στα σχολεία»-Οι συμβουλές στους τελειόφοιτους

  10/05/2020 14:25
«Ο δωδεκάλογος για επιστροφή στα σχολεία»-Οι συμβουλές στους τελειόφοιτους

«Ο δωδεκάλογος για επιστροφή στα σχολεία»-Οι συμβουλές στους τελειόφοιτους

  10/05/2020 14:25
Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού απέστειλε προς τους τελειόφοιτους η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης, θυμίζοντάς τους εκ νέου τον δωδεκάλογο για επιστροφή στα σχολεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σε συνεργασία με την Παιδοβουλή, οι γονείς θυμίζουν στα παιδιά τους δώδεκα τρόπους αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ βρίσκονται στα σχολεία, καλώντας τους μαθητές να ακολουθούν πιστά τα μέτρα για την προστασία τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν θα εμφανιστούν στο σχολείο αύριο αρκετοί τελειόφοιτοι-«Επικρατεί πανικός...»
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί μας συμμαθητές, Αγαπητά μας παιδιά,
 
Tη Δευτέρα 11 Μαΐου, επιστρέφουμε πίσω στο σχολείο και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα που δείξαμε τον τελευταίο καιρό ενάντια στην πανδημία για να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.
 
Πιο κάτω ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου:
 
1. Εισερχόμαστε στο σχολικό χώρο από το προκαθορισμένο σημείο και πάμε κατευθείαν στην προκαθορισμένη αίθουσα διδασκαλίας. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό και καθόμαστε στο δικό μας προκαθορισμένο θρανίο, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που ετοίμασε η Διεύθυνση του σχολείου μας.
2. Διατηρούμε την προβλεπόμενη απόσταση με τους συμμαθητές και καθηγητές μας.
3. Δεν κάνουμε χειραψίες και αγκαλιές, την αγάπη μας θα τη δείξουμε προστατεύοντας τους διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
4. Προαιρετικά ο κάθε ένας από εμάς να έχει μαζί του αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια με αντισηπτικό για καθαρισμό της επιφάνειας του θρανίου και της καρέκλας του αλλά και του πληκτρολόγιου του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ανεξάρτητα αν έχει ήδη απολυμανθεί από τις επιμελήτριες του σχολείου. Απολυμαίνουμε με αντισηπτικά μαντιλάκια το κινητό μας σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μετά από κάθε χρήση.
5. Προαιρετικά ο κάθε ένας από εμάς να έχει μαζί του μάσκα και γάντια για περισσότερη ασφάλεια, όταν θα είμαστε στο διάλειμμα.
6. Εάν βήξουμε, καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, το οποίο πετάμε αμέσως μετά. Αμέσως μετά απολυμαίνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό.
7. Δε δανειζόμαστε μολύβια, στυλό, ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από άλλους.
8. Πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20’’ και τα στεγνώνουμε προσεκτικά πριν το φαγητό αλλά και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
9. Φέρνουμε φαγητό από σπίτι και δεν πίνουμε νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Μπορούμε να φέρουμε νερό από το σπίτι εφόσον τα κυλικεία θα είναι κλειστά. Δεν αγοράζουμε από πλανόδιους πωλητές.
10. Αν εμφανίσουμε ύποπτα συμπτώματα το αναφέρουμε στον εκπαιδευτικό μας πριν την είσοδο στην τάξη. 
11. Αποχωρούμε από το σχολείο από την προκαθορισμένη έξοδο και κατευθυνόμαστε στο αυτοκίνητο ή το λεωφορείο τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
12. Δεν συνωστιζόμαστε στην προκαθορισμένη στάση του λεωφορείου και δεν σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο κατά την είσοδό ή έξοδο μας από το λεωφορείο. Με την είσοδο μας στο λεωφορείο, καθόμαστε όπως καθορίζει το πρωτόκολλο και υπακούμε στις οδηγίες που καθορίζουν την ασφαλή μεταφορά μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας