Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πλήρης τήρηση των μέτρων στους ναούς-Υπό την επίβλεψη του Αρχιεπισκόπου τα μέτρα (pics)

  05/05/2020 13:14
Πλήρης τήρηση των μέτρων στους ναούς-Υπό την επίβλεψη του Αρχιεπισκόπου τα μέτρα (pics)

Πλήρης τήρηση των μέτρων στους ναούς-Υπό την επίβλεψη του Αρχιεπισκόπου τα μέτρα (pics)

  05/05/2020 13:14

Με άριστη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και υγιεινής διαπιστώθηκαν οι ιεροί ναοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, υποδεχόμενοι τους πιστούς, από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Μαΐου, μετά από διήμερο έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε όλους τους ναούς τής περιφέρειας, κατόπιν εντολής τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας τής Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μακαριώτατος, όπως διαβεβαίωσε προσωπικώς τον ίδιο τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει συνεχώς τη μέριμνα για την σωστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας στους ναούς, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε κρούσμα εξαιτίας ολιγωρίας ή αδιαφορίας.

Με δική του εντολή, στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής περιήλθαν τούς ιερούς ναούς τής Λευκωσίας και των προαστίων, που υπάγονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια, για επιτόπιο έλεγχο και επίλυση αποριών σε ιερείς αλλά και πιστούς, σχετικά με την προ ολίγων ημερών εξαπολυθείσα εγκύκλιο τού Μακαριωτάτου.

«Η υποδειγματική υπευθυνότητα, τάξη και καθαριότητα στους ναούς, η θετική υποδοχή τής εγκυκλίου από τους πιστούς μας, η πλήρης πειθαρχία στις υποδείξεις των εκκλησιαστικών επιτρόπων και το αίσθημα αισιοδοξίας για πολύ σύντομη πλήρη άρση των μέτρων» ήταν μερικά από τα σημεία που καταγράφηκαν από την ομάδα αποστολής στους ναούς.

«Κι όλα τούτα», καταλήγει ο απολογισμός, «όχι τυχαία, αλλά ως μία επιπλέον απόδειξη ότι η Εκκλησία ως Μητέρα πάντοτε είναι το ασφαλές λιμάνι για τον άνθρωπο, ο τόπος της ίασης της ψυχής και του σώματος και όχι ένας οποιοσδήποτε φτιαχτός και ευόλισθος ανθρώπινος οργανισμός».

Πηγή:romfea.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας