«Δεν επιστρέφουν οι μαθητές του Δημοτικού στα σχολεία τον Μάιο»

Δεν επιστρέφουν στα σχολεία εντός Μαΐου οι μαθητές των Δημοτικών, ενώ αν υπάρξει πρόθεση επιστροφή μαθητών θα γίνει για τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε πως μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, διαφάνηκε πως δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία εντός του μήνα τα παιδιά των Δημοτικών, ενώ αν υπάρξει στο επόμενο στάδιο πρόθεση να επιστρέψουν μαθητές στο σχολείο, θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και για τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων. 
 
Ο υπουργός Παιδείας, στην τηλεδιάσκεψη με τους δασκάλους, εξήγησε πως είναι δύσκολο να μοιραστούν σε τμήματα οι τάξεις των παιδιών, κυρίως για την ψυχολογική συνέπεια που θα έχει για τα παιδιά, ενώ επίσης δεν μπορούν να μετακινηθούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες ή κτίρια, για τον ίδιο λόγο. Συνεπώς, όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, η επιστροφή δεν τοποθετείται ούτε στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός στο μέτωπο της παιδείας, ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις οι εκπαιδευτικοί
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε πως είναι δύσκολη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ειδικά των μικρότερων τάξεων, όπως είναι η Α, Β, Γ’ Δημοτικού, καθώς και των μαθητών των νηπιαγωγείων και της ειδικής εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει και εγκύκλιο προς τις διευθύνσεις των σχολείων, να ειδοποιήσουν τους γονείς για παραλαβή των βιβλίων των παιδιών, σημειώνοντας πως αυτό ενισχύει την άποψη ότι δεν θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.  
 
Ενισχύεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία 
Για αυτό το λόγο, ενισχύεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η χρονιά, ενώ από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.
 
Ο Φίλιος Φυλακτού σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της σύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, για τους μαθητές των Ε' και Στ' Δημοτικού, ενώ έχει ενισχυθεί και η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις άλλες τάξεις των δημοτικών. 
 
Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε 2,000 και πλέον μαθητές, που μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9