Δευτέρα 20 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ποιων επιχειρήσεων δεν ανακοινώθηκε το άνοιγμά τους και τι δεν διευκρινίστηκε

  29/04/2020 22:04
Ποιων επιχειρήσεων δεν ανακοινώθηκε το άνοιγμά τους και τι δεν διευκρινίστηκε

Ποιων επιχειρήσεων δεν ανακοινώθηκε το άνοιγμά τους και τι δεν διευκρινίστηκε

  29/04/2020 22:04
Τις δύο πρώτες φάσεις του ξεκλειδώματος της οικονομίας και της ομαλοποίησης της κοινωνικής ζωής, ανακοίνωσε στο αποψινό του διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος παραδέχθηκε πως προχώρησε με επιφυλακτικότητα στην αποδοχή αιτημάτων εκπροσώπων επιχειρηματικών τομέων, ωστόσο άφησε εντελώς εκτός την τρίτη φάση του πλάνου της Κυβέρνησης. Τόνισε, παράλληλα, ότι στόχος της άρσης αριθμού περιοριστικών μέτρων, είναι από τη μια, τα μέτρα να επιτρέπουν τη σταδιακή επάνοδο σε αποδεκτούς τρόπους ζωής, ενώ από την άλλη να μην τεθούν σε κίνδυνο τα όσα μέσα από τις θυσίες μας και θυσίες σας έχουμε επιτύχει.
 
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ημερομηνία επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων. Σημείωσε ωστόσο πως η ατομική άθληση επιτρέπεται από την πρώτη φάση. 
 
Με βάση τις αναφορές του Προέδρου στις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων που θα μπορούν να γυμνάζονται σε ανοικτούς χώρους, από τη δεύτερη φάση, δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών, συνεπώς το άνοιγμα των γυμναστηρίων παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει και ενδεχομένως να ανακοινωθεί για την τρίτη φάση περίπου τα μέσα Ιουνίου.
 
Πάντως από τη στιγμή που οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα μπορούν να προπονηθούν από την 21η Μαΐου μια ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ήταν πιθανή, μετά τα μέσα Ιουνίου αφού οι ομάδες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για προετοιμασία, σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.
 
Για την επόμενη φάση, την τρίτη δηλαδή, μεταφέρεται και το άνοιγμα των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουριστικής βιομηχανίας. Άγνωστη παραμένει, επίσης, και η ημερομηνία ανοίγματος των αεροδρομίων, έστω και για αφίξεις από συγκεκριμένες χώρες.
 
Ένας άλλος τομέας που παραμένει μετέωρος, είναι αυτός των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων (mall). Αν και τα καταστήματα λιανικής πώλησης ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών κέντρων παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
 
Επίσης την αναστολή λειτουργίας τους, παρατείνουν και τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι συναυλιακοί χώροι και τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους.
 
Επιπλέον για το συγκεκριμένο στάδιο, το τρίτο δηλαδή, ενδεχομένως να αποφασιστεί και ο τερματισμός του μέτρου για κλειστές υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία τις Κυριακές.
 
Πάντως, η τρίτη φάση αναμένεται να εφαρμοστεί, αν όλα εξελιχθούν με το καλό σενάριο και δεν υπάρξει εκτροπή των σχεδιασμών, εντός του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.
 
Σημειώνεται ότι στο διάγγελμα δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε διευκρινίσεις αναφορικά για το πότε θα επιτραπούν οι επισκέψεις σε συγγενικά πρόσωπα και οι συνάξεις σε σπίτια, ενώ δεν έγινε και καμία αναφορά στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας