Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το σταδιακό restart και το άνοιγμα χώρων εστίασης, κομμωτηρίων και πρακτορείων

  29/04/2020 21:23
Το σταδιακό restart και το άνοιγμα χώρων εστίασης, κομμωτηρίων και πρακτορείων

Το σταδιακό restart και το άνοιγμα χώρων εστίασης, κομμωτηρίων και πρακτορείων

  29/04/2020 21:23

Ο κύβος ερρίφθη… Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε των έναυσμα για τα μέτρα χαλάρωσης, τα οποία έχουν ως στόχο αφενός την συνέχιση του ελέγχου της νόσου και αφετέρου το σταδιακό restart της οικονομίας.

Έπειτα από πολυήμερη συζήτηση ξεκαθάρισε πλήρως το σκηνικό ως προς τον χρονικό ορίζοντα της λειτουργίας συγκεκριμένων επιχειρήσεων .

Η ανακοίνωση των μέτρων, δεν έκρυβε εκπλήξεις ως προς την πρώτη φάση, αφού όπως μετέδωσε από χθες ο REPORTER, επαναλειτουργεί ο κατασκευαστικός τομές, οι λαϊκές, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην των εμπορικών κέντρων και ο δημόσιος τομέας  

Μαζί με την άρση των περιορισμών στη διακίνηση επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Από την 21η Μαΐου επαναλειτουργούν και τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.

Επιπρόσθετες χαλαρώσεις την πρώτη Ιουνίου

Η πλήρης πρόσβαση στις παραλίες, που όλοι τόσο περιμένουν θα επιτραπεί την πρώτη Ιουνίου, οπόταν θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα λιμάνια, με εξαίρεση την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια.

Θα επαναλειτουργήσουν επίσης οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία,  οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι καθώς και τα πρακτορεία στοιχημάτων.

Λεπτομέρειες των αποφάσεων, όπως τα μέτρα που θα ληφθούν σε κάθε επιχείρηση καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους θα παραθέσουν σε διάσκεψη Τύπου αύριο στις έντεκα οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας