Τα τρία στάδια μέχρι την κατάταξη των νεοσυλλέκτων-Το πλάνο του Υπ. Άμυνας

Τα τρία στάδια, μέχρι την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά, παρουσίασε συνοπτικά ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Αγγελίδης, επεσήμανε πως η πρώτη φάση για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων ξεκίνησε χθες με την ανακοίνωση του Υπουργείου που καλεί τους νεοσύλλεκτους να συλλέξουν όλα τα έγγραφα που θα χρειαστούν για την κατάταξη τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Η δεύτερη φάση, που αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου ένα δεκαήμερο, θα αφορά την κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων στο Υπουργείο Άμυνας, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά.
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός αυτή η διαδικασία η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα γίνονταν τον Ιούλιο, γίνονται από σήμερα με απώτερο στόχο την ομαλότερη κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην ΕΦ. Ουσιαστικά θα τρέξει η διαδικασία για αξιολόγηση των στοιχείων που θα υποβληθούν και θα γίνει η μοριοδότηση για τοποθέτηση τους στις μονάδες τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται τα στοιχεία στρατευσίμων της 2020 ΕΣΣΟ
 
Η τρίτη φάση του σχεδίου που αφορά και την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, με ακριβής ημερομηνίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει, αναμένεται να ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αν η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα γίνει κατευθείαν στις μονάδες και όχι στα ΚΕΝ όπως γίνεται από ιδρύσεως της Εθνικής Φρουράς.
 
Μια άλλη εκκρεμότητα που υπάρχει, είναι η ημερομηνία την οποία θα γίνει η κατάταξη, αφού πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τις παγκύπριες εξετάσεις στις οποίες θα παρακαθίσουν οι τελειόφοιτοι.
 
Όσο αφορά την κατάταξη των εφέδρων ο Σάββας Αγγελίδης ξεκαθάρισε πως έχουν ανασταλεί λόγω των ειδικών συμφωνών ενώ διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει όλα τα μέτρα για διασφάλιση της ετοιμότητας της ΕΦ. Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε πως σε καμία περίπτωση η μη παρουσίαση των εφέδρων δεν αλλοιώνουν την ετοιμότητα μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας