Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο

Παραδοσιακά, ο Απρίλιος και ο Μάιος αποτελούσαν τους μήνες που οι περισσότεροι Κύπριοι, οργανώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, και η ανασφάλεια που αυτή προκαλεί, άλλαξε και αυτή τη συνήθεια.
 
Άλλωστε, και η όποια χαλάρωση των μέτρων, που ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη, δεν αναμένεται να αφορά κατ΄ ουδένα λόγο, την επανέναρξη του τακτικού πτητικού προγράμματος των αεροπορικών εταιριών από και προς την Κύπρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών, όπως και γενικότερα ο τουρισμός, είναι από τους τομείς της οικονομίας που πλήγηκαν ανεπανόρθωτα από τον κορωνοϊό και πλέον το Υπουργείο Οικονομικών και το υφυπουργείο Τουρισμού, προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις για να σμικρυνθεί, όσο γίνεται, η τεράστια πληγή στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.
 
Την ίδια ώρα, αντίστροφα οι Κύπριοι οι οποίοι παραδοσιακά ταξίδευαν στο εξωτερικό τους καλοκαιρινούς μήνες για τις θερινές διακοπές, παραμένουν στην ανασφάλεια, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, κάτω και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια.
 
Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται «χαμένο» για όσους προγραμμάτιζαν διακοπές εκτός Κύπρου. Η εξέλιξη της πανδημίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο στην Κύπρο όσο και παγκόσμια, όμως, είναι αυτά που στην τελική θα καθορίσουν τι τελικά θα ισχύσει.
 
Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες στις διαδικτυακές πλατφόρμες τους πωλούν εισιτήρια από τις αρχές Ιουνίου (σ.σ. κάποιες και για τον Μάιο). Οι τιμές αν και θα περίμενε κανείς να είναι ελκυστικές, τουλάχιστον προς συγκεκριμένους προορισμούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως τα ναύλα είναι λίγο «τσιμπημένα» τόσο προς την ελληνική πρωτεύουσα, όσο και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου.
 
Οι πτήσεις από Κύπρο προς Αθήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με το SkyScanner  ξεκινούν από 92 ευρώ, ενώ για Θεσσαλονίκη από 88. Για την Κρήτη οι τιμές ξεκινούν από 103 ευρώ, για τη Μύκονο 108, ενώ για τη Ρόδο 137.
 
Για τον Σεπτέμβριο, τα ναύλα για Αθήνα αρχίζουν από 112 ευρώ, για Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Ρόδο από ογδόντα.
Όσο αφορά τις πτήσεις για τα αεροδρόμια του Λονδίνου, οι τιμές ξεκινούν περίπου από τα 150 ευρώ για τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο από 113.  
 
Οι πτήσεις της Ryan Air, ξεκινούν σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, στις 8 Μαΐου με τις τιμές να κυμαίνονται από 56 μέχρι 80 ευρώ από την Πάφο για Θεσσαλονίκη και 47 μέχρι 88 ευρώ για το Θεσσαλονίκη-Πάφος. Τον Ιούνιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι τιμές κυμαίνονται από τα 114 μέχρι τα 116 ευρώ αλερετούρ, ενώ για την περίοδο, μέσα Ιουλίου-τέλος Αυγούστου ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Για τον Σεπτέμβριο οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 100 ευρώ.
 
Για τη Μύκονο το πήγαινε-έλα από την Πάφο στην Μύκονο ανέρχεται σε 80 ευρώ, ενώ από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι το τέλος Αυγούστου το εισιτήριο κοστίζει πέραν των 200 ευρώ.
 
Ιδιαίτερα τσιμπημένες είναι οι τιμές και για τα Χανιά που τα τελευταία χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Κυπρίων. Όπως και για τους άλλους προορισμούς, οι τιμές των εισιτηρίων για τον Μάιο κυμαίνονται από τα 80 μέχρι τα 120 ευρώ, ενώ το κόστος για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ξεπερνά τα 200. Τον Σεπτέμβριο τα ναύλα κυμαίνονται μεταξύ 90 και 110 ευρώ.
 
Όσο αφορά τα τρία αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας, με τα οποία συνδέει την Πάφο η Ryan Air, το κόστος των εισιτηρίων τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο τα ναύλα για αλερετούρ ταξίδι ανέρχεται στα 140 με 180 ευρώ περίπου. Για τον Σεπτέμβριο, τα ναύλα για ταξίδι Πάφος Λονδίνο και Λονδίνο-Πάφος ανέρχονται σε 130 με 150 ευρώ.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών