Δεν θα εκδοθεί στην Κύπρο ο Μπόμπολας

To συμβούλιο εφετών στην Αθήνα αποφάσισε την μη έκδοση στην Κύπρο του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος αναζητείται από τις κυπριακές αρχές για το σκάνδαλο με το σκουπίδια.
 
Με βούλευμά τους, οι εφέτες, κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, αρνούνται την έκδοση του επιχειρηματία που εκζητείται από την κυπριακή δικαιοσύνη για υπόθεση δωροδοκιών αξιωματούχων στο Δήμο Πάφου όσον αφορά τη διαχείριση των  ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.
 
Το συγκεκριμένο έργο είχε αναλάβει η εταιρία ΕΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα.
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό του συμβουλίου εφετών, είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία ότι οι πράξεις για τις οποίες ζητούν την έκδοσή του οι κυπριακές αρχές έχουν τόπο τέλεσης την Αθήνα και όχι την Κύπρο.
 
Με το βούλευμα διατάσσεται η άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον κ. Μπόμπολα, μετά την έκδοση του κυπριακού εντάλματος.
 
Παράλληλα η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στην εισαγγελία πρωτοδικών με εντολή του συμβουλίου εφετών να διενεργηθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχουν τελεστεί τα αδικήματα που του καταλογίζουν οι κυπριακές αρχές.
 
Εναντίον του κ. Μπόμπολα, στην Κύπρο, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στη βάση του νέου κατηγορητηρίου και έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

 
Το πλήρες κείμενο της απόφασης αναμένει ο Γενικός Εισαγγελέας 
 
«Θα αναμένουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης με το σκεπτικό για καθορισμό των επόμενων μας βημάτων», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ - ΑΜΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»