Η σύσκεψη για τα μέτρα χαλάρωσης, τι δεν θα επιτραπεί και το… μουστάκι του Κούσιου

Μετά τις γιορτές του Πάσχα, βλέπει την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και να ακούσει εισηγήσεις σε σχέση με την χαλάρωση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε πως την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψη στο Προεδρικό με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να ακούσει τις εισηγήσεις τους για το πώς θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα, εάν τα δεδομένα το επιτρέπουν, και με ποιο τρόπο.

Όπως είπε ο κ. Κούσιος, «είναι πρόωρο να συζητούμε για ημερομηνίες», ωστόσο ανέφερε πως  καθορίστηκαν τα στάδια και ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτα για επανεκκίνηση της οικονομίας (σ.σ εργοτάξια).

Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν θα επιτραπούν συνάξεις σε χώρους με αρκετά πρόσωπα, πράγμα το οποίο όπως είπε μπορεί να φέρει διασπορά του ιού, ωστόσο θα υπάρξουν κάποιες χαλαρώσεις.

Όπως εξήγησε, μπορεί να υπάρξουν χαλαρώσεις για παράδειγμα στα μηνύματα. «Δηλαδή, γιατί εάν κάποιος θέλει να τρέξει, πρέπει να το κάνει στη γειτονιά του και όχι σε κάποιο πάρκο». Διευκρίνισε όμως, πως θα πρέπει να τηρούνται τα σχετικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και της επιδημιολογικής ομάδας και αναλόγως θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας