Η εκπαίδευση εν καιρώ πανδημίας στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Υπουργών Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας

Η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνάρτηση με τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, ήταν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τρίτης 14 Απριλίου του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως.
 
Οι δυο Υπουργοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, «συζήτησαν για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας σε Ελλάδα και Κύπρο και για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, για όσο καιρό ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με δεδομένο το ότι στα δυο κράτη λειτουργεί πανομοιότυπο εκπαιδευτικό σύστημα, Προδρόμου και Κεραμέως αντάλλαξαν απόψεις για τον περαιτέρω προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, καθώς και για ειδικές ρυθμίσεις προσαρμογής όσον αφορά στις εξετάσεις στο τέλος του έτους και για άλλα ειδικά θέματα».
 
Στη συνομιλία αναπτύχθηκαν, επίσης, σκέψεις και προβληματισμοί για την επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, και για ειδικές πρόνοιες που πρέπει να γίνουν και για την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Συζήτηση αναπτύχθηκε και γύρω από θέματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και συγκεκριμένα σχετικά με την εγγραφή και τη φοίτηση Κυπρίων φοιτητών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως και για τη φοίτηση Ελλαδιτών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.
 
Επί των θεμάτων αυτών ο Κύπριος Υπουργός, σημείωσε «ότι μέσα στις ειδικές περιστάσεις, φέτος στα κυπριακά πανεπιστήμια, εκτός από την εξ αποστάσεως διδασκαλία, μπορεί να υιοθετηθούν και εναλλακτικές μορφές εξέτασης των φοιτητών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση».
 
Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κ. Προδρόμου, ευχαρίστησε εκ νέου την Ελληνίδα ομόλογό του «για τη στήριξη που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας παραχωρώντας το δικαίωμα χρήσης στην κυπριακή εκπαίδευση παιδαγωγικού οπτικοακουστικού υλικού από το Ελληνικό Υπουργείο».

Συμφωνήθηκε, τέλος, όπως τα δύο Υπουργεία, συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στα πλαίσια της οποίας προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες νέα τηλεδιάσκεψη σε υψηλό τεχνοκρατικό επίπεδο μεταξύ των δυο Υπουργείων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι