Σάββατο 28 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θρήνος δίχως τέλος στην Κυπριακή παροικία στη Βρετανία-Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό

  10/04/2020 12:16
Θρήνος δίχως τέλος στην Κυπριακή παροικία στη Βρετανία-Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό

Θρήνος δίχως τέλος στην Κυπριακή παροικία στη Βρετανία-Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό

  10/04/2020 12:16
Ατέλειωτος και αβάστακτος ο πόνος στην Κυπριακή παροικία στο Λονδίνο, αφού ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από κορωνοϊό ενώ εκατοντάδες είναι οι ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου οι 95 θάνατοι αφορούν σε Ελληνοκύπριους και οι υπόλοιποι σε Τουρκοκύπριους.
 
Οι θάνατοι των ομογενών έχουν βυθίσει στο πένθος και πολλές οικογένειες συγγενών τους στην Κύπρο. Το στερνό αντίο στις κηδείες γίνεται στην παρουσία ελάχιστων ατόμων. Ο Κυπριακή Ομοσπονδία προσπαθεί με πολλούς τρόπους μέσω επαφής σε εκκλησίες και κοιμητήρια να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών αλλά και των νοσούντων.
 
«Οι περισσότεροι που έφυγαν είναι ηλικιωμένοι, αλλά υπάρχουν και άτομα που ήταν 50 χρόνων χωρίς προβλήματα υγείας», ανέφερε στον REPORTER O πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β Χρίστος Καραολής.
 
Όπως ανέφερε 40 εθελοντές ανέλαβαν να μεταφέρουν τρόφιμα σε ηλικιωμένους Κύπριους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Με δωρεά του επιχειρηματία Τζον Χριστοδούλου από το Yianis Christodoulou Foundation, θα δοθεί πακέτο με κυπριακά προϊόντα.
 
«Μόλις το ανακοινώσαμε. Θα δοθεί σε όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντική εισφορά», ανέφερε ο κ. Καραολής.
 
Η Κυπριακή ομογένεια στη Βρετανία, αριθμεί 350 χιλιάδες άτομα Ελληνοκύπριους και 70 χιλιάδες Τουρκοκύπριους.
 
«Ο κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση ειδικά τώρα που αυξήθηκαν τόσο οι αριθμοί των θανάτων, αλλά γνωρίζει πως εάν είναι προσεκτικός και εάν παραμείνει σπίτι, θα περάσει αυτό», σημείωσε διευκρινίζοντας πως από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δεν υπάρχει αλυσίδα μετάδοσης εντός της παροικίας. Πρόκειται για αλυσίδες εντός οικογενειών.
 
Το πλήγμα είναι βαρύ και για την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου αφού μετρά απώλειες σημαντικών προσωπικοτήτων, που ήταν μέλη της.
 
«Χάσαμε πρώην μέλος της γραμματείας μας, το Θίο Παπαπαύλου που ήταν ταμίας της ΕΔΕΚ. Ήταν σημαντικός άνθρωπος. Χάσαμε τον Παύλο Παύλου, που ήταν δύναμη στην οργάνωση ποδοσφαίρου της παροικίας και πολλούς άλλους, δυστυχώς», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Καραολής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας