Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πάνω από 2,8 εκ. στο 8998 από την ημέρα λειτουργίας του-Οι τρεις πρώτες επιλογές

  10/04/2020 11:03
Πάνω από 2,8 εκ. στο 8998 από την ημέρα λειτουργίας του-Οι τρεις πρώτες επιλογές

Πάνω από 2,8 εκ. στο 8998 από την ημέρα λειτουργίας του-Οι τρεις πρώτες επιλογές

  10/04/2020 11:03
Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις πολιτών προς το 8998 αφού σταθερά πάνω από 200 χιλιάδες πολίτες αιτούνται καθημερινά να μετακινηθούν.
 
Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα, μετά που το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε πως η αποστολή SMS είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες κάτω των 65 ετών υπήρξε μια ραγδαία αύξηση που συνεχίσθηκε και τις επόμενες ημέρες πλην της 1ης Απριλίου που ήταν αργία και της 5ης Απριλίου που ήταν Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν την περίοδο από τις 26 Μαρτίου όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στις άσκοπες μετακινήσεις το 8998 δέχθηκε συνολικά, μέχρι τις οκτώ Απριλίου περίπου 2,8 εκατομμύρια μηνύματα για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση. Ημέρα ρεκόρ ήταν η πρώτη μετά την αλλαγή της ρύθμισης που καταργούσε το Έντυπο Β και υποχρέωνε όλους τους πολίτες κάτω των 65 να αποστείλουν γραπτό μήνυμα. Την 31η Μαρτίου αποστάλθηκαν συνολικά 298 χιλιάδες μηνύματα.
 
Την 31η Μαρτίου άρχισε και η εφαρμογή του μέτρου για έγκριση μόνο ενός SMS την ημέρα. Από τις δύο Απριλίου μέχρι τις οκτώ η υπηρεσία του υφυπουργείου Καινοτομίας, απέρριψε σχεδόν 93 χιλιάδες μηνύματα, όχι λόγω λανθασμένης δομής, αλλά για άλλους λόγους. Για λανθασμένη δομή απορρίφθηκαν συνολικά 165 χιλιάδες μηνύματα, ενώ τα μηνύματα που εγκρίθηκαν ξεπέρασαν το 1,4 εκ.
Αναφορικά με τους λόγους που επιλέγουν οι πολίτες για να ζητήσουν κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης από τις 2 Απριλίου μέχρι τις οκτώ Απριλίου την τιμητική της έχει η επιλογή 2 που αφορά την μετάβαση σε κατάστημα για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης.
Η μοναδική ημέρα που η συγκεκριμένη επιλογή, δεν ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών ήταν η Κυριακή 5 Απριλίου, όταν οι υπεραγορές και οι φούρνοι ήταν κλειστά. Την Κυριακή πρώτη επιλογή ήταν η έξι που αφορά μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου. Συγκεκριμένα 52091 αιτήθηκαν να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε βόλτα με τα κατοικίδια τους ή να αθληθούν.
 
Στο σύνολο των επτά ημερών που εξετάζονται, η επιλογή έξι είναι σταθερά στη δεύτερη θέση ενώ ακολουθούν οι επιλογές οκτώ, που αφορά οποιοδήποτε άλλο λόγο και η επιλογή πέντε που αφορά διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.
 
Τέταρτη στη σειρά, είναι η επιλογή ένα που αφορά μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό.
 
Οι επιλογές τρία και τέσσερα που αφορούν επίσκεψη σε μετάβαση σε τράπεζα και απολύτως αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες, αντίστοιχα ακολουθούν. Τελευταία στη σχετική λίστα επιλογή είναι η επιλογή επτά που αφορά μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων. Η συγκεκριμένη επιλογή κυμαίνεται στα 300 με 500 αιτήματα καθημερινά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας