Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ωρολογιακή βόμβα οι ασυμπτωματικοί-«Είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα»

  09/04/2020 07:41
Ωρολογιακή βόμβα οι ασυμπτωματικοί-«Είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα»

Ωρολογιακή βόμβα οι ασυμπτωματικοί-«Είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα»

  09/04/2020 07:41
Ωρολογιακή βόμβα χαρακτήρισε τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, που νοσούν από κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενώ σημείωσε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να ξεκινήσει η τυχαία δειγματοληψία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως μέχρι στιγμής οι ασυμπτωματικοί είναι γύρω στο 13-16%, ωστόσο τόνισε πως το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως η τυχαία δειγματοληψία σε 800 άτομα θα γίνει ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί, που μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα, ωστόσο είναι το ίδιο μεταδοτικοί με τους άλλους ασθενείς. Η δειγματοληψία αυτή, εξήγησε ο υπουργός, θα βοηθήσει την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να εξάγει συμπεράσματα και να καταγράψει το ποσοστό ασυμπτωματικών που υπάρχει σε κάθε επαρχία.
 
Μέχρι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η δειγματοληψία
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφερόμενος στην τυχαία δειγματοληψία, σημείωσε πως έχει δώσει ήδη εντολές, ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να ετοιμαστούν οι ειδικοί, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Τόνισε πως το Σαββατοκύριακο ή μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δειγματοληψία.
 
Σημείωσε, παράλληλα, πως θα αποφασιστεί σε ποιους θα γίνουν οι εξετάσεις, ενώ για ακόμη μια φορά τόνισε πως η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν πραγματοποιήσει τόσες πολλές δειγματοληψίες.
 
«Είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα»
Κληθείς να σχολιάσει την παράταση των μέτρων, ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ μετά θα αξιολογηθούν αναλόγως τα δεδομένα, βάσει των εξελίξεων και της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
 
Ερωτηθείς για την χαλάρωση των μέτρων, ο υπουργός τόνισε πως είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα, αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε η παράταση, ενώ εξήγησε πως όταν και εφόσον έρθει η στιγμή για χαλάρωση των μέτρων, αυτό θα γίνει σταδιακά και κατόπιν αξιολόγησης.
 
Όπως υπέδειξε, το χειρότερο σενάριο είναι να υπάρξει πλήρης χαλάρωση των μέτρων και να παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας