Σάββατο 24 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μετα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν πέντε τόνοι χλωροκίνης

  07/04/2020 19:47
Μετα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν  πέντε τόνοι χλωροκίνης

Μετα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν πέντε τόνοι χλωροκίνης

  07/04/2020 19:47
Έπειτα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν πέντε τόνοι χλωροκίνης. Οι Υπουργοί των δύο χωρών προέβησαν πριν από λίγο σε κοινή δήλωση.

«Οι στενοί φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι ηγέτες των δύο χωρών άνοιξαν την πόρτα για μια σημαντική συνεργασία για την αντιμετώπιση της απειλής της νόσου COVID-19. Η επιτυχημένη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας, σημαντική σε κανονικές συνθήκες, είναι ακόμα πιο ζωτική σε αυτή την περίοδο έκτακτης ανάγκης.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης όσον αφορά στις μεθόδους και τα πρωτόκολλα ανάμεσα στα εθνικά κέντρα αναφοράς του Ισραήλ και της Κύπρου -το Ιατρικό Κέντρο Sheba και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου-, καθώς και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σήμερα, μέσα από κοινή προσπάθεια και υλικοτεχνική βοήθεια από το Ισραήλ, πέντε τόνοι δραστικής ουσίας χλωροκίνης εισήχθησαν από την Ινδία. Μαζί με το υπάρχον απόθεμα, αυτή η κοινή προσπάθεια θα διασφαλίσει ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας πολύ σημαντικές ποσότητες χλωροκίνης που χρειάζονται για ασθενείς στην Κύπρο και το Ισραήλ.
 
Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε κάθε δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας