Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θερίζει την κυπριακή παροικία στη Βρετανία ο κορωνοϊός-Δεκάδες νεκροί

  07/04/2020 17:51
Θερίζει την κυπριακή παροικία στη Βρετανία ο κορωνοϊός-Δεκάδες νεκροί

Θερίζει την κυπριακή παροικία στη Βρετανία ο κορωνοϊός-Δεκάδες νεκροί

  07/04/2020 17:51

Βαρύ τίμημα πληρώνει η κυπριακή παροικία στη Βρετανία, που έχει βυθιστεί στο πένθος. Τα θύματα ανάμεσα στην ομογένεια είναι όπως υπολογίζεται αγγίζουν τα 100 και ακόμη δεν μαζεύτηκαν όλα τα στοιχεία από τα κοιμητήρια και τις εκκλησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες από κορωνοϊό στη Βρετανία
 

Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρήστος Καραολής, μιλώντας στον REPORTER, επεσήμανε ότι οι θάνατοι κυμαίνονται γύρω στους 100. Οι 70 αφορούν σε Ελληνοκύπριους και οι 30 σε Τουρκοκύπριους. «Δυστυχώς επειδή το επίκεντρο είναι το Λονδίνο χάσαμε πολλους. Έχουμε πολλούς ηλικιωμένους στην παροικία. Πέθαναν άτομα που ήταν ξακουστά στην ομογένεια».

Οι Κύπριοι στην παροικία βρίσκονται υπό πανικό, αφού είναι εκαντάδες αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο κ. Καραολής, επικρατεί μεγάλη ανησυχία και θλίψη αφού κάθε μέλος της παροικίας γνωρίζει τουλάχιστον έναν που έχει πεθάνει. «Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην παροικία αλλά είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε πόσα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Η Ομοσπονδία έχει επιστρατεύσει 40 εθελοντές, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίοι βοηθούν τους πιο ηλικιωμένους, προμηθεύοντάς τους με ψώνια ή φάρμακα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας