Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδίδονται τάμπλετ στα σχολεία, ομαλά η online εκπαίδευση

  07/04/2020 12:29
Παραδίδονται τάμπλετ στα σχολεία, ομαλά η online εκπαίδευση

Παραδίδονται τάμπλετ στα σχολεία, ομαλά η online εκπαίδευση

  07/04/2020 12:29
Η παράδοση των tablet έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και γίνεται σταδιακά στις διευθύνσεις των σχολείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας Μάριος Παναγίδης.
 
«Οι διευθύνσεις των σχολείων θα παραδώσουν επί δανεισμό αυτές τις συσκευές στους μαθητές, τις  οποίες οι ίδιοι μας έχουν υποδείξει ότι έχουν ανάγκη. Εναπόκειται σε κάθε διεύθυνση για να κάνει τη διανομή σύμφωνα με τις ανάγκες, τις οποίες έχει υποβάλει», πρόσθεσε. 
 
Οι ταμπλέτες, οι οποίες αποτελούν δωρεές στο Υπ. Παιδείας από οργανισμούς και εταιρείες, είναι για αξιοποίηση τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 
Παγκύπριες Εξετάσεις – Επανέναρξη σχολείων
 
Σε ερώτηση πότε αναμένεται το Υπουργείο Παιδείας να λάβει αποφάσεις όσον αφορά τις Παγκύπριες Εξετάσεις και την επανέναρξη των σχολείων, ο κ. Παναγίδης είπε ότι όταν το Υπουργείο έχει τις ανάλογες οδηγίες από το καθ΄ύλην αρμόδιο Υπουργείο, που είναι το Υπουργείο Υγείας.
 
«Δεν έχουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για οτιδήποτε που να διαφοροποιεί τα δεδομένα ως έχουν σήμερα. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει τους σχεδιασμούς του, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, αλλά πρέπει να αποφασίσει το καθ΄ύλην αρμόδιο Υπουργείο κατά πόσο θα αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και μόλις ενημερωθούμε θα προχωρήσουμε και εμείς στην εφαρμογή των σχεδιασμών μας», συμπλήρωσε.
 
Online εκπαίδευση – Συνεχίζεται
 
Συνεχίζεται κανονικά η online εκπαίδευση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι τα σχολεία όλα, στην ολότητα τους έχουν αναρτήσει υλικό στις ιστοσελίδες τους.
 
«Επίσης, (τα σχολεία) έχουν αποστείλει σχέδια δράσης συγκεκριμένα και στη μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν ξεκινήσει και τη σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή προσφέρουν μαθήματα με βάση το λογισμικό Teams που τους έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το παρακολουθούμε και το Υπουργείο με βάση τα στοιχεία που έχει συνέχεια αναπροσαρμόζει τη στήριξη που δίνει», πρόσθεσε.
 
Η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι έχουν αναβαθμίσει την ιστοσελίδα, το κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας με σύγχρονο υλικό και για γονείς και για εκπαιδευτικούς και για μαθητές.
 
«Έχουμε εντάξει και Γραμμές βοήθειας για γονείς και εκπαιδευτικούς», σημείωσε.
 
ΜΙΕΕΚ
 
Γίνονται κάποια μαθήματα online σε ότι αφορά τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηλίας Μαρκάτζιης.
 
«Ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει για να παρθούν αποφάσεις. Ανάλογα με το πότε θα τελειώσουν τα προβλήματα μας με τον κορωνοϊό θα λάβουμε και τις απαραίτητες αποφάσεις, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα εργαστήρια το στην Τεχνική όσο στα ΜΙΕΕΚ , ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι η προσπάθεια είναι να καλυφθούν κάποια μαθήματα θεωρητικά που μπορεί να γίνουν online, «ούτως ώστε με το καλό όταν θα επιστρέψουμε να αφοσιωθούμε πάνω στα εργαστηριακά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».  
 
«Υπάρχουν τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε όλα και στην Ανώτερη εκπαίδευση, στην οποία υπάγονται τα ΜΙΕΕΚ όσο και στη Μέση Εκπαίδευση και στην Δημοτική ακόμα», κατέληξε.
 
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου θα παραλάβει σήμερα δωρεά από ψηφιακές ταμπλέτες, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι συσκευές θα χρησιμοποιηθούν από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει το Υπουργείο.
 
Θα ανακοινωθούν επίσης μέτρα για τη στήριξη των δημιουργών και φορέων στο χώρο του πολιτισμού.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας