Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα–«Να περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα

  07/04/2020 12:23
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα–«Να περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα κρούσματα–«Να περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα

  07/04/2020 12:23
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την μέχρι τώρα πορεία των θετικών κρουσμάτων, εκφράζει το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγήτρια Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Ειρήνη Χριστάκη, σημειώνοντας ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμα μια εβδομάδα για να δούμε αν θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ 

«Με τα δεδομένα των δυο-τριών τελευταίων ημερών και με την μείωση των θετικών κρουσμάτων, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Πρέπει να περιμένουμε όμως, και αυτή την εβδομάδα για να δούμε αν αυτή η καλή πορεία συνεχίζεται», είπε.
 
Απ΄ ότι φαίνεται, σημείωσε, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σχετική σταθερότητα.
 
Ερωτηθείσα αν έχουμε περάσει την κορύφωση της επιδημίας, η κ. Χριστάκη ανέφερε ότι «είναι καλύτερα να συζητάμε για επιπέδωση παρά για κορύφωση».
 
Θέλουμε να δούμε, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε επιπέδωση της καμπύλης για να αρχίσουμε στην συνέχεια να βλέπουμε μείωση.
 
Διευκρίνισε, ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, αν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε.
 
 
Σε άλλη ερώτηση, πότε θα υπάρξει χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, είπε πως σε κάποια στιγμή σύντομα θα χαλαρώσουν. Τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να μείνουν αυστηρά τον Απρίλιο.
 
«Θα πρέπει τέλος Απριλίου και δεδομένης της πορείας της επιδημίας, να παρθεί η απόφαση αν είναι δυνατό κάποια από τα μέτρα να χαλαρώσουν. Πρέπει να γίνει σταδιακή χαλάρωση, αν αυτό είναι εφικτό», σημείωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας