Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκινά αύριο τη λειτουργία του το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας στο νοσοκομείο Πάφου

  03/04/2020 19:10
Ξεκινά αύριο τη λειτουργία του το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας στο νοσοκομείο Πάφου

Ξεκινά αύριο τη λειτουργία του το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας στο νοσοκομείο Πάφου

  03/04/2020 19:10
Το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αύριο Σάββατο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας του ΓΝ Πάφου, που θα παρέχει περισσότερη ασφάλεια σύμφωνα με την διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου .
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου έχει εξευρεθεί το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί αυτές τις μέρες για τον σκοπό αυτό ενώ έχει εξευρεθεί και ο αριθμός ιατρών που θα στελεχώνουν το ιατρείο αυτό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει αύριο η δωρεάν δειγματοληψία για τη διενέργεια 1.000 τέστ στην Πάφο
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου έχει να διαδραματήσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο .
 
Εκεί, όπως εξήγησε, θα παραπέμπονται περιστατικά από το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης , δηλαδή όπως εξετάσεις του τύπου, ακτινογραφία του θώρακος , αναλύσεις αίματος και μια αξονική .
 
Ο ασθενής, συμπλήρωσε ο κ. Χαριλάου, θα παραμένει για κάποιες ώρες εκεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του και εκεί και όπου έχει συμπτώματα και χρήζει νοσηλείας θα νοσηλεύεται στο Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών που θα βρίσκεται στον Γ’ όροφο στο Παθολογικό Τμήμα.
 
Παράλληλα ανέφερε πως το Ιατρείο Διαλογής θα δέχεται περιστατικά τα οποία πηγαίνουν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σημειώνοντας πως τα περιστατικά αυτά δεν θα εισέρχονται μέσω του ΤΑΕΠ . Θα γίνεται, όπως είπε, εκεί  η διαλογή και προδιαλογή πρώτης εισόδου του ΤΑΕΠ και ακολούθως στις περιπτώσεις  όπου η συμπτωματολογία παραπέμπει σε κορωνοϊό τότε θα στέλνονται στο Ιατρείο Διαλογής για να γίνεται η κλινική εξέταση και να προχωρούν όλες οι διαδικασίες, κατέληξε.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας