Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζονται τα μέτρα από υπηρεσίες-Εισφορές, δράσεις και εθελοντισμός στην εποχή του κορωνοϊού

  03/04/2020 18:24
Συνεχίζονται τα μέτρα από υπηρεσίες-Εισφορές, δράσεις και εθελοντισμός στην εποχή του κορωνοϊού

Συνεχίζονται τα μέτρα από υπηρεσίες-Εισφορές, δράσεις και εθελοντισμός στην εποχή του κορωνοϊού

  03/04/2020 18:24
Συνεχίζονται να λαμβάνονται μέτρα και να δίνονται συμβουλές από υπηρεσίες, κρατικά τμήματα για προστασία και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς και οι εισφορές από εταιρείες και οργανωμένα σύνολα προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και προς δήμους για στήριξη πολιτών που έχουν ανάγκη.
 
Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Διαδικτυακό στοίχημα
Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η μειωμένη προσφορά στοιχηματικών προϊόντων, απόρροια της αναβολής της συντριπτικής πλειονότητας των πρωταθλημάτων ανά το παγκόσμιο, ίσως ωθήσει μερίδα του πληθυσμού σε παράνομη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια και συμβουλεύει το κοινό πριν ασχοληθεί με το στοίχημα, να ενημερωθεί για τις νόμιμες εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχήματος στην οικοσελίδα της Αρχής www.nba.gov.cy, αλλά και να διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος.
 
Σημειώνει ότι η συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι το ένα έτος ή/και με χρηματική ποινή μέχρι τις €50.000. 
 
Η Αρχή αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει πλειάδα παραπόνων από το κοινό που συμμετέχουν σε παράνομες αγορές τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος.
 
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε δράση, εκεί και όπου απαιτείται, για την επίτευξη του στόχου της προστασία του κοινού», προσθέτει.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την υπεύθυνη συμμετοχή στο στοίχημα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες στο www.responsiblegaming.gov.cy.
 
 
Όμιλος SAYWEAR - ZARA Κύπρου – Εισφορά
 Ο Όμιλος SAYWEAR - ZARA Κύπρου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης και στη μεγάλη μάχη υγείας που δίνει ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας επιταγή ύψους €100,000 ευρώ ως μορφή συνεισφοράς/δωρεάς «για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την ενίσχυση της περίθαλψής αλλά και καλύτερης ιατρικής φροντίδας των συνανθρώπων μας».
 
Ο Όμιλος εκφράζει αμέριστη στήριξη, συμπάθεια και ευγνωμοσύνη στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές που καταβάλουν. 
 
ΝΕΔΗΣΥ – Εισφορά στο Δήμο Αθηένου
 Η Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Αθηένου, Χρίστια Κλεόπα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αθηένου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, Κυριάκο Καρεκλά, το ποσό των €300 για να χρησιμοποιηθεί για προμήθεια τροφίμων και στήριξη σε διάφορα άτομα στην περιοχή του Δήμου, που επηρεάζονται λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του Κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, το ποσό αποτελεί προϊόν δωρεών από άτομα της ΝΕΔΗΣΥ Αθηένου για τον σκοπό αυτό.
 
Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά την κ. Κλεόπα και τη ΝΕΔΗΣΥ Αθηένου για την αξιέπαινη πράξη τους.
 
Ερυθρός Σταυρός - Εθελοντές από Επαρχία Πάφου 
Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός αναζητεί Εθελοντές από την Επαρχία Πάφου για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην «Έκτακτη Υπηρεσία στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα άτομα που ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν email στο  admin@redcross.org.cy, αναγράφοντας τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Αρ. Ταυτότητας και  Τηλέφωνο.
 
Χημείο Παύλου Νεοφύτου - Εξετάσεις για COVID-19
Το Χημείο Παύλου Νεοφύτου (Mendel Center for Biomedical Sciences) , σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι από σήμερα παρέχει εξετάσεις για τον κορωνοϊό COVID-19 και στην Πάφο.
 
Σημειώνει ότι λειτουργεί κέντρο δειγματοληψίας στον πολυχώρο Αττικόν, και επιπρόσθετα δειγματοληψίες γίνονται και στο χώρο στάθμευσης Ηρακλής στην οδό Ιάσωνος στην Κάτω Πάφο.
 
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να τηλεφωνούν εκ των προτέρων στο Δρ Παύλο Νεοφύτου, τηλ. 99 327605, για ραντεβού.
 
Κοινωνικές Ασφαλίσεις – Εξυπηρέτηση πολιτών 
Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΚΑ), στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναφέρουν, σε ανακοίνωση τους, ότι η διαδικτυακή εφαρμογή / ιστοσελίδα JCC Smart για πληρωμή εισφορών πάνω σε αποδοχές του Φεβρουαρίου 2020 θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 14.4.2020.
 
Σημειώνουν ότι επιπρόσθετα της πληρωμής μέσω της εφαρμογής JCC Smart, για να καταστεί δυνατή η καταχώρηση των αποδοχών των εργοδοτουμένων, όλοι οι εργοδότες καλούνται οπωσδήποτε όπως τοποθετήσουν το έντυπο «Κατάσταση Αποδοχών και Εισφορών (Έντυπο ΥΚΑ2-002)» στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία και Υποκαταστήματα των Υπηρεσιών.
 
Προσθέτουν ότι εναλλακτικά μπορούν να αποστείλουν τα πιο πάνω Έντυπα ΥΚΑ2-002 μέσω ταχυδρομείου στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία και Υποκαταστήματα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Αναφέρουν, επίσης, ότι όσον αφορά οφειλέτες που επιθυμούν να καταβάλουν εκπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία που έχουν την ευθύνη είσπραξης οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να το πράξουν αποστέλλοντας ταχυδρομικώς επιταγή στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υποκαταστήματα είτε τοποθετώντας επιταγή στο κιβώτιο που βρίσκεται στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υποκαταστήματα μαζί με σχετική επιστολή στην οποία να αναφέρονται τα στοιχεία τους και η περίοδος για την οποία επιθυμούν να καταβάλουν εισφορές.
 
ΚΟΑΠ -Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων 2020
 
Ο Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την πανδημία COVID-19 διευκρινίζει σε σχέση με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων 2020, ότι η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μετατίθεται στις 13.04.2020, ενώ η τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων παραμένει η 04.05.2020.
 
Ο Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι αιτητές καλούνται όπως υποβάλουν τις αιτήσεις τους, χωρίς να μεταβούν στα γραφεία του ΚΟΑΠ, ηλεκτρονικά από το σπίτι τους, μέσω της σελίδας www.eas.capo.gov.cy.
            
Σημειώνει ότι κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων και για όσο χρόνο θα ισχύει η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, τα επαρχιακά γραφεία θα παραμένουν κλειστά για το κοινό.
 
Προσθέτει ότι για τη δήλωση τυχόν νέων τεμαχίων που δεν είναι ήδη καταχωρημένα στο Γεωγραφικό Σύστημα του ΚΟΑΠ, οι αιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τα επαρχιακά γραφεία και να αποστέλλουν τα τοπογραφικά έγγραφα ή άλλα έγγραφα προς εντοπισμό των εν λόγω τεμαχίων από το προσωπικό του Οργανισμού.
 
ΠΑΣΥΞΕ -  Σχεδιασμός τουριστικού τομέα
Στον πάγο μπαίνει κάθε σχεδιασμός για τον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα για το 2020 λόγω της παγκόσμιας κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο ΠΑΣΥΞΕ, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό καταλαμβάνει την κύρια θεματολογία του νέου τεύχους του περιοδικού «Ξενοδόχος», η έκδοση του οποίου προετοιμάστηκε εν μέσω των αρνητικών εξελίξεων που άρχιζαν τον Μάρτιο να επηρεάζουν όλη την υφήλιο.
 
Προσθέτει ότι δυστυχώς άλλη μια κρίση κτυπά τον τουρισμό της Κύπρου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την οικονομική κρίση του 2013 και «αυτό που απομένει είναι να αναμένουμε το πότε θα λήξει η πανδημία, ώστε να καταμετρηθούν οι ζημίες και να γίνουν νέοι σχεδιασμοί».
 
 
Nicosia Book Fest – Εκστρατεία
Το Nicosia Book Fest, καλεί όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών να δημιουργήσουν μια ιστορία, παραμύθι με τίτλο «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ» μέχρι 1000 λέξεις και να την αποστείλουν στο nicosiabookfestival@gmail.com μέχρι τις 27 Απριλίου.
 
Σε ανακοίνωση του, το Nicosia Book Fest αναφέρει ότι οι καλύτερες ιστορίες, θα εικονογραφηθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική συλλογική έκδοση, η οποία θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://www.nicosiabookfest.com/peripeteies-karantinas.
 
 
Εταιρεία Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ (Τοyota Cyprus)
Ο όμιλος SAYWEAR - ZARA Cyprus, ανακοίνωσε πως απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας επιταγή ύψους €100,000 ως μορφή συνεισφοράς για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την ενίσχυση της περίθαλψής αλλά και καλύτερης ιατρικής φροντίδας των συνανθρώπων μας.
 
Επιπρόσθετα, η Toyota Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ότι ενίσχυσε με υβριδικά οχήματα τον οργανισμό Reaction για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει, μέσα από το πρόγραμμα SupportCy, σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας