Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

  01/04/2020 13:01
Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

  01/04/2020 13:01
Συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πιο μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης και τα χαμένα κομμάτια του παζλ της πανδημίας
 

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς καθ’ όλη τη χθεσινή ημέρα έγιναν 5 νέες εισαγωγές ενώ χθες δόθηκε και ένα εξιτήριο σε ασθενή, αφού το αποτέλεσμα των δεύτερων εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό.
 
Πέντε ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες υγείας ως καλή.
 
Συνολικά από τις 11 Μαρτίου 2020, νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 62 ασθενείς, δόθηκαν 27 εξιτήρια, ενώ έξι άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλων Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.
 
Σημειώνεται ότι δύο από τα συνολικά οκτώ πρόσωπα που έχασαν μέχρι σήμερα, τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Εν τω μεταξύ, με εννέα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και 15 νοσηλευτές που εργάζονταν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Συγκεκριμένα επιστρατεύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα τρεις παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι και τέσσερις γενικοί γιατροί. Επίσης έγινε επίταξη ενός εντατικολόγου με πλήρη απασχόληση από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ προσλήφθηκε και Ελλαδίτης εντατικολόγος ο οποίος αρχίζει  σύντομα καθήκοντα».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας