Σάββατο 28 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ενέργειες τραπεζών αναφορικά με πολίτες που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα

  31/03/2020 22:20
Ενέργειες τραπεζών αναφορικά με πολίτες που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα

Ενέργειες τραπεζών αναφορικά με πολίτες που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα

  31/03/2020 22:20
Ο Σύνδεσμος Τραπεζών ανακοινώνει ότι προχωρεί σε ενέργειες αναφορικά με πολίτες οι οποίοι δεν διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα με πρόσβαση στον τρεχούμενο λογαριασμό τους.
 
Σε συνέχεια σχετικής σημερινής επικοινωνίας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου, με τις τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών αναφορικά με πολίτες οι οποίοι δεν διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα με πρόσβαση στον τρεχούμενο λογαριασμό τους, ο Σύνδεσμος ανακοινώνει ότι οι τράπεζες μέλη του δεσμεύονται για υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και ήδη προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το πλαίσιο άμεσων δράσεων περιλαμβάνει:
 
Τάχιστες διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών.

Τα παραχωρηθέντα από το Υπουργείο Εργασίας επιδόματα βάσει των αποφάσεων της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που προκαλεί ο ιός COVID-19, δεν θα χρησιμοποιηθούν έναντι οιωνδήποτε δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων των πελατών.

Θα καλούνται όσοι πολίτες δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό και προκειμένου να καταστεί δυνατό το έμβασμα επιδομάτων, να αποταθούν για άνοιγμα λογαριασμού (και εξασφάλισης αριθμού ΙΒΑΝ) άμεσα σε τραπεζικό οργανισμό.

Εφαρμογή πλάνου καταγραφής των πελατών που είναι άνω των 60 ετών και δεν διαθέτουν τραπεζική κάρτα που να συνδέεται με λογαριασμό τους, προκειμένου να τους παρασχεθεί άμεσα και δωρεάν τραπεζική κάρτα για χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές των τραπεζών (ATMs).

«Οι τράπεζες της Κύπρου συνεχίζουν σε καθημερινή βάση να μελετούν και να εισάγουν μέτρα προς ανακούφιση και στήριξη της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας. Τα όποια προβλήματα τα οποία εντοπίζονται επιδιώκεται να επιλύονται το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου οι πιέσεις που η οικονομία και η κοινωνία μας δέχονται από την πανδημία του ιού COVID19 να περιορίζονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», αναφέρεται.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας