Πέμπτη 3 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έχασε τη μάχη άλλος ένας συνάνθρωπος μας, στους οκτώ οι νεκροί στην Κύπρο

  31/03/2020 18:04
Έχασε τη μάχη άλλος ένας συνάνθρωπος μας, στους οκτώ οι νεκροί στην Κύπρο

Έχασε τη μάχη άλλος ένας συνάνθρωπος μας, στους οκτώ οι νεκροί στην Κύπρο

  31/03/2020 18:04
Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη μάχη για τη ζωή, με τα θύματα στην Κύπρο να ανέρχονται πλέον στα οκτώ. 
 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για ένα 83χρονο που νοσηλευόταν στην Εντατική της Λεμεσού. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στα οκτώ, επτά άνδρες και μία γυναίκα, με τον μέσο όρο ηλικίας των νεκρών να είναι τα 68 χρόνια. 

Πρώτος νεκρός
Ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου και πρόκειται για 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Το θύμα που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
 
Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.
 
Ακολούθως, είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε.
 
Δεύτερος νεκρός
Δεύτερος νεκρός ήταν ο 63χρονος Βρετανός, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού και τον μόλυνε.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο 63χρονος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα, ενώ ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ απεβίωσε στις 24 Μαρτίου.
 
Τρίτος νεκρός ο πιλότος
Την τελευταία του πνοή, στις 24 Μαρτίου, άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος μολύνθηκε από κορωνοϊο.
 
Ο 58χρονος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ όταν διαγνώστηκε με τον ιό διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του.
 
Τέταρτη νεκρή η 76χρονη
Μια 76χρονη Ελληνοκύπρια που νοσηλευόταν διασωληνομένη, έχασε τη ζωή της την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από ποιον μολύνθηκε από κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείτο ορφανό κρούσμα. Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
 
Πέμπτος νεκρός 47χρονος 
Θύμα του κορωνοϊού είναι και 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες. Πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Ελλαδιτών που προσβλήθηκε από τον ιό, μετά από επιστροφή μέλους από το εξωτερικό. 

Έκτος νεκρός 68χρονος

Έκτος νεκρός στην Κύπρο ο 68χρονος που νοσηλευόταν στην εντατική, ο οποίος στις 29 Μαρτίου. 

Έβδομος νεκρός-Διαπιστώθηκε μετά θάνατο 

Ως έβδομος νεκρός καταγράφηκε 77χρονος, ο οποίος είχε αποβιώσει πριν εκδοθεί τo αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, αφού και το οικογενειακό του περιβάλλον είχε διαγνωστεί με τον ιό. Ο 77χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας