Σάββατο 28 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τι ισχύει από αύριο για απαγόρευση κυκλοφορίας, επιχειρήσεις και ελέγχους

  30/03/2020 16:35
Τι ισχύει από αύριο για απαγόρευση κυκλοφορίας, επιχειρήσεις και ελέγχους

Τι ισχύει από αύριο για απαγόρευση κυκλοφορίας, επιχειρήσεις και ελέγχους

  30/03/2020 16:35

Νέους αυστηρούς όρους στις διακινήσεις των πολιτών επέβαλε η Κυβέρνηση, μετά τα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα της εξάπλωσης. Μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία μετά τις 21:00, εκτός από τα πρόσωπα που μεταβαίνουν ή επιστρέφουν από τις εργασίες τους, ενώ πλέον όλοι άνω των 65 ετών θα συμπληρώνουν έντυπα και κάτω των 65 θα αποστέλλουν μήνυμα, μόνο μια φορά την ημέρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Έσφιξε τον κλοιό η Κυβέρνηση, πήρε σκληρά μέτρα για τις διακινήσεις

Συγκεκριμένα:  

1. Απαγορεύεται η σύναξη προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων προσώπων.

2. Απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α).

3. Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης του όποιου προσώπου, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα, με εξασφάλιση άδειας μέσω της αποστολής μηνύματος SMS στο 8998. Έγγραφη δήλωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Εντύπου Β, θα χρησιμοποιείται μόνο από πρόσωπα άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι νέες απαγορεύσεις-Οι όροι στην κυκλοφορία, τα SMS και οι επιχειρήσεις που κλείνουν

Οι ακόλουθες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα παραμένουν κλειστές κάθε Κυριακή:

1. Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγορές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταρίες, κάβες).

Νοείται ότι της απαγόρευσης εξαιρούνται τα περίπτερα, νοουμένου ότι δεν θα εμπορεύονται προϊόντα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα μέτρα σε βίντεο ενάμισι λεπτού από την Προεδρία

Από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των πιο κάτω:

1. Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων.

2. Υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, εξαιρουμένου αυτών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πτήσεων που κατ’ εξαίρεση εγκρίνονται από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και των πτήσεων που αφορούν την μεταφορά εμπορευμάτων (cargo flights).

3. Ο αριθμός προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με ταξί, ιδιωτικά ή/και άλλα οχήματα δεν θα υπερβαίνει τα τρία άτομα.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να οφείλουν να προβούν σε όλες τις αναγκαίες σηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει 2 μέτρα απόσταση από τους πολίτες τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης (δηλαδή εντός των καταστημάτων/επιχειρήσεων και στις ουρές αναμονής εκτός των καταστημάτων/επιχειρήσεων).

Επιπλέον, οι πολίτες όταν προσεγγίζουν χώρο που έχει πρόσβαση το δημόσιο, θα πρέπει να μεριμνούν όπως τηρούν απόσταση 2 μέτρων από άλλους συμπολίτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχεδόν 300 χιλιάδες τα SMS το Σαββατοκυρίακο-Εξετάζονται όρια

Πέραν του διατάγματος έχουν αποφασιστεί από την διυπουργική επιτροπή τα ακόλουθα μέτρα:

1. Αύξηση της ποινής του εξώδικου από 150 σε 300 ευρώ.

2. Κάθετη αύξηση ελέγχων στα οδοφράγματα.

3. Αξιοποίηση των παρατηρητών της γειτονιάς.

4. Θα γίνουν συστάσεις προς τις εμπορικές τράπεζες για έκδοση πιστωτικών καρτών στους δικαιούχους με βάση τις καταθέσεις τους και τρόποι προστασίας των πελατών που προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών από αυτόματες ταμειακές μηχανές.

5. Προς περιορισμό της διακίνησης των όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Υγείας μελετά τον τρόπο έτσι ώστε να επιβάλλεται ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας