Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έντονος ο Υπουργός Υγείας-«Θα τιναχθεί η προσπάθεια στον αέρα»

  29/03/2020 18:43
Έντονος ο Υπουργός Υγείας-«Θα τιναχθεί η προσπάθεια στον αέρα»

Έντονος ο Υπουργός Υγείας-«Θα τιναχθεί η προσπάθεια στον αέρα»

  29/03/2020 18:43
Ιδιαίτερα έντονος εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας σε γραπτή του δήλωση, μετά την ανακοίνωση άλλων 35 κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και ενός ακόμη θανάτου, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα κάποιων και προειδοποιώντας ότι με την νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. 
 
«Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με ανησυχεί ιδιαίτερα αφού από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από άτομα, τα οποία κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν. Είναι λυπηρό γιατί εντοπίζουμε πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν αυτοπεριορίζονται και μεταδίδουν τον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
«Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια θα πρέπει να περιορίσουμε δραστικά τις επαφές μας. Από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίσαμε φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές. Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα», τόνισε ο Υπουργός.
 
«Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βοηθά τους ειδικούς να εντοπίζουν γρήγορα τις επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για να προλάβουμε τη διασπορά του. Για να έχει νόημα όμως θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός», κατέληξε ο Υπουργός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας