Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

BINTEO: Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αποκαλύπτονται και στέλνουν μηνύματα

  29/03/2020 15:51
BINTEO: Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αποκαλύπτονται και στέλνουν μηνύματα

BINTEO: Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αποκαλύπτονται και στέλνουν μηνύματα

  29/03/2020 15:51
Τον τρόπο χειρισμού των διαδικασιών που γίνονται για τον κορωνοϊό, τόσο στο Νοσοκομείο Αναφοράς, όσο και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας κατέγραψε καρέ καρέ το Υπουργείο Υγείας.
 
 
Με πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αυτούς που μάχονται καθημερινά για να καταφέρουν να αναχαιτίσουν τον ιό.
 
Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι, «όπως γνωρίζεται το Γ.Ν. Αμμοχώστου είναι το νοσοκομείο αναφοράς για όλους τους ασθενείς που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό. Όλοι οι επαγγελματίες υγείας, με επικεφαλής την Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι μια γροθιά. Υπήρξε μια άριστη εκπαίδευση του προσωπικού. Ευχαριστώ το προσωπικό. Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί μια γροθιά, θα πετύχουμε».
 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, είπε ότι «όλο το προσωπικό καταβάλει προσπάθειες για να φέρει εις πέρας το έργο του. Κληθήκατε να φέρεται εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο αλλά όλο μαζί θα τα καταφέρουμε».
 
Μια επαγγελματίας υγείας που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημείωσε με τη σειρά της ότι «είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι από εξοπλισμό και ως επαγγελματίες υγείας. Ως επαγγελματίες υγείας έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε το συνάνθρωπο μας και αυτό κάνουμε καθημερινά έχοντας ως κύριο στόχο μας την παροχή φροντίδας κάτω από ασφαλείς συνθήκες».
 
Πώς πρέπει να χειρίζονται τα προστατευτικά υλικά
Σε άλλο σημείο του βίντεο, περιγράφεται ο τρόπος που πρέπει οι επαγγελματίες υγείας να χειρίζονται τα υλικά όπως τις μάσκες για τη δική τους ασφάλεια.
 
Παρουσιάζεται επίσης και ο τρόπος που ελέγχουν τους θαλάμους των ασθενών.
 
Από το βίντεο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι του 1420, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ενημερώνουν τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα για τον ιό.
 
Σε δηλώσεις της η Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να σκέφτονται συγγενείς και φίλους, αφού αυτό είναι το καθήκον τους.
 
«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί είμαστε στην πρώτη γραμμή, γιατί βλέπουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».
 
Ένας από τους λειτουργούς στο Κέντρο Ασθενοφόρων έκανε έκκληση για περιορισμό των πολιτών.
 
«Δυστυχώς κι εμείς αφήσαμε τις οικογένειες μας, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Όλοι πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να περιοριστεί ο ιός.
 
Στο βίντεο, παρουσιάζεται εξάλλου και ο τρόπος που γίνεται η δειγματοληψία για τον κορωνοϊό, ο οποίος γίνεται από τη ρινική οδό. Ακολούθως, το δείγμα τοποθετείται σε σακουλάκι και μεταφέρεται μαζί με την αίτηση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Δείτε το βίντεο:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας