Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικό το πρώτο τεστ κορωνοϊού νοσηλευτή του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λευκωσίας

  29/03/2020 09:33
Θετικό το πρώτο τεστ κορωνοϊού νοσηλευτή του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λευκωσίας

Θετικό το πρώτο τεστ κορωνοϊού νοσηλευτή του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λευκωσίας

  29/03/2020 09:33
Θετικός σε προκαταρκτικό τεστ κορωνοϊού, βρέθηκε νοσηλευτής του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, το τεστ επιβεβαιώθηκε χθες βράδυ και τα αποτελέσματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για την τελική εξέταση. Σε αυτό το στάδιο, θεωρείται υπό διερεύνηση περιστατικό εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.
 
Αμέσως στο ΤΑΕΠ λήφθηκαν προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και απολύμανση του χώρου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι στενές επαφές του νοσηλευτή.
 
Όπως ανέφερε κλήθηκε το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του και άρχισε να εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. Θα γίνει κατηγοριοποίηση των επαφών και θα ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.
 
Στο ίδιο νοσοκομείο εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής άλλα τρία κρούσματα. Πρόκειται για ένα ασθενή, ένα γιατρό και μια νοσηλεύτρια.
 
Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Νοσοκομείου, ήταν ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Ευτυχώς, έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που εξετάστηκε και βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό επέστρεψε στα καθήκοντά του.
 
Ακολούθησε εντός της τρέχουσας εβδομάδας νοσηλεύτρια που πιστεύεται πως προσβλήθηκε από άτομο του περιβάλλοντός της, που είχε ταξιδεύσει στην Ισπανία.
 
Τρίτος, ήταν πρόσωπο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό του και διαγνώστηκε με κορωνοϊό.
 
Σε όλες τις περιπτώσεις λήφθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας