Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλοι δίνουν μάχη για τη ζωή κι άλλοι μάχη να ξεγελάσουν το σύστημα…

  29/03/2020 05:53
Άλλοι δίνουν μάχη για τη ζωή κι άλλοι μάχη να ξεγελάσουν το σύστημα…

Άλλοι δίνουν μάχη για τη ζωή κι άλλοι μάχη να ξεγελάσουν το σύστημα…

  29/03/2020 05:53
Η είδηση είναι πολύ στενή για να χωρέσουν μέσα της δικαιολογίες. Σε μια μέρα, λέει, υπήρξαν πάνω από εκατόν χιλιάδες αιτήματα για εξαίρεση στην απαγόρευση μετακινήσεων, μόνο από μηνύματα. Η Αστυνομία τους βρήκε μέχρι και βόλτες στην Αγία Νάπα να κάνουν.  
 

Κι από την άλλη, η άλλη είδηση. Άλλα δεκαεπτά κρούσματα. Πλησιάζει τα 200 ο συνολικός αριθμός. Άνθρωποι στο νοσοκομείο, άνθρωποι διασωληνωμένοι, άνθρωποι που παλεύουν τον ιό. Και ξανά ο γιατρός να επαναλαμβάνει πως «η επιβράδυνση της εξάπλωσης είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορέσει το σύστημα υγείας να προσφέρει όσο το δυνατό καλύτερη φροντίδα. Η μόνη απάντηση, η μόνη πραγματική ελπίδα, είναι να μείνουμε σπίτι. Μένουμε σπίτι-Κερδίζουμε χρόνο-Σώζουμε ζωές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λες και ήταν άλλο ένα ωραίο ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο…
 
Άμα τις βάλεις πλάι-πλάι, το συμπέρασμα είναι εξαιρετικά επώδυνο, για όποιον έχει συνείδηση. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων. Και κάποιοι άλλοι δίνουν μάχη πώς να ξεγελάσουν το σύστημα και να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις που τέθηκαν με γνώμονα τη δημόσια υγεία.
 
Πού πήγε η ανθρωπιά στις μέρες του κορωνοϊού; Πού πήγε η κοινωνική αλληλεγγύη; Πού πήγε ο στοιχειώδης σεβασμός; Δυστυχώς φαίνεται πως πήγε για βόλτα στην Αγία Νάπα…  
 
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν αυτοί που αρνούνται να περιοριστούν; Γιατί επέλεξαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο, από το να μείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους; Ποια παράξενη τάση τους ωθεί να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον κοινό σκοπό για σπάσιμο της αλυσίδας εξάπλωσης του κορωνοϊού;  
 
Η στάση αυτή είναι πραγματικά ακατανόητη. Τι προσπαθούν, εν τέλει, να πετύχουν; Να αναγκάσουν την Κυβέρνηση να επιβάλει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα; Και αν ναι, γιατί; Για να βρίσκουν περισσότερα εμπόδια οι νομοταγείς πολίτες; Αυτοί που πάνε στη δουλειά τους, αυτοί που βγαίνουν μια-δυο φορές την εβδομάδα για τα απαραίτητα, αυτοί που πάνε να φροντίσουν ηλικιωμένους και άτομα ΑΜΕΑ, πρέπει να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο, γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν άσκοπες βόλτες;
 
Ας καταλάβουν, επιτέλους, όλοι αυτοί, πως σ’ αυτό το νησί ζουν κι άλλοι εκτός από τον εαυτούλη τους. Άλλοι πολλοί, που δεν θέλουν να νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Άλλοι πολλοί, που δεν θέλουν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε κάποιο ευπαθές άτομο. Άλλοι πολλοί, που θέλουν ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει γρήγορα και να επιστρέψουν οι ζωές μας στην ομαλότητα.
 
Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουν να μπαίνουν εμπόδιο στην συλλογική προσπάθεια. Να σεβαστούν τον νόμο, μα κυρίως τον συνάνθρωπό τους. Ας κατανοήσουν, έστω και καθυστερημένα, πως αυτή η κρίση δεν χωρά εγωισμούς.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας