Τετάρτη 25 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με δωρεάν πτήση της Aegean ο ιατρικός εξοπλισμός από την Κίνα-Ευγνωμοσύνη ΠτΔ

  28/03/2020 13:46
Με δωρεάν πτήση της Aegean ο ιατρικός εξοπλισμός από την Κίνα-Ευγνωμοσύνη ΠτΔ

Με δωρεάν πτήση της Aegean ο ιατρικός εξοπλισμός από την Κίνα-Ευγνωμοσύνη ΠτΔ

  28/03/2020 13:46

Με δωρεάν πτήση της Aegean θα μεταφερθεί στην Κύπρο ο ιατρικός εξοπλισμός από την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμη να μεταφερθεί στην Κύπρο η κινεζική βοήθεια για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη.

Ο κ. Βασιλάκης γνωστοποίησε την ετοιμότητα της Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, να μεταφέρει, με δωρεάν πτήση από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό που κρίνονται αναγκαία από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και της Κυβέρνησης του προς τις εταιρείες Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, για την ευγενή τους προσφορά προς τον κυπριακό λαό.  

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο είχε αναφέρει ότι το πακέτο ιατρικής βοήθειας της Κίνας προς την Κύπρο είναι έτοιμοοι με τις δύο χώρες να συνεργάζονται στενά για να εξασφαλίσουν την έγκαιρη άφιξη της, συνδράμοντας τον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Ο Κινέζος Πρέσβης ανέφερε επίσης ότι ο Πρέσβης λέει ότι «πρόσφατα η κυπριακή Κυβέρνηση έλαβε ισχυρά και κατάλληλα μέτρα. Είναι απολύτως σωστό η Κύπρος να θέσει ως προτεραιότητά της την πρόληψη των εισαγόμενων κρουσμάτων και την μείωση των θανάτων».
 
Εμφανίζεται ταυτόχρονα πεπεισμένος ότι τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν εγκαίρως, συμπεριλαμβανομένης της μερικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού που προκαλεί η επιμόλυνση, της έλλειψης ιατρικών προμηθειών και της ικανότητας εφοδιασμού, αλλά και της έλλειψης εμπειριών στην αντιμετώπιση μεγάλων πανδημιών. «Η βοήθεια της Κίνας στοχεύει στα παραπάνω προβλήματα» λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας