Στην αντεπίθεση ο Μητροπολίτης Λεμεσού-Γιατί άλλαξε η ώρα του Εσπερινού

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην κριτική που της ασκήθηκε τις τελευταίες ώρες με αφορμή την αλλαγή ώρας του εσπερινού της περασμένης Τρίτης, εξέδωσε η Μητρόπολη Λεμεσού.
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνει η Μητρόπολη Λεμεσού και με βάση τα προηγούμενα διατάγματα που είχαν εκδοθεί, δόθηκαν οδηγίες ώστε  να τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες μιας και η προσέλευση του κόσμου δεν ξεπερνούσε τα 75 άτομα και η μεταξύ τους απόσταση ανά άτομο ήταν 8 τ.μ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Μετά όμως το διάγγελμα του Προέδρου της 23ης Μαρτίου, σημειώνει η Μητρόπολη και το νέο διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας αναθεωρώντας την προηγούμενή της απόφαση απέστειλε έκτακτη ανακοίνωση προς όλους τούς πιστούς τής Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού παροτρύνοντάς τους και συνιστώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους προσευχόμενοι, κάνοντας υπακοή και σεβόμενοι το διάγγελμα τού Προέδρου τής Δημοκρατίας και τίς αποφάσεις της κυβερνήσεως.
 
Όσον αφορά την αλλαγή ώρας του Εσπερινού από τις πέντε στις τέσσερις το απόγευμα της περασμένης Τρίτης αυτό έγινε, σημειώνεται στην ανακοίνωση με σκοπό οι  λιγοστοί πιστοί πού θα ήθελαν να παραστούν και να συμμετέχουν στον Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Παναγίας στους ναούς, πού δεν είναι μια συνηθισμένη εορτή άλλα είναι διπλή εορτή της Χριστιανοσύνης και τού Ελληνισμού, να το κάνουν απρόσκοπτα τηρώντας τα χρονικά πλαίσια του διατάγματος και της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έσπασαν» τα μέτρα και πήγαν κανονικά στον εσπερινό-Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός

 
«Επομένως προχωρήσαμε στην αλλαγή τής ώρας τής Ακολουθίας όχι για απείθεια και ανυπακοή, άλλα για να βοηθηθούν οι πιστοί να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα τής κυβερνητικής αποφάσεως, ενισχύοντας έτσι και με τη δική μας συμβολή την προσπάθεια του κράτους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Όσον αφορά τα όσα ακούστηκαν ότι ὁ Μητροπολίτης Λεμεσού παρότρυνε τούς πιστούς να συμμετέχουν στις ακολουθίες, αψηφώντας τίς κυβερνητικές οδηγίες.
 
«Ουδέν αληθέστερο, γιατί ὁ Μητροπολίτης Λεμεσού πολύ πιο πριν τού τελευταίου διαγγέλματος τού Προέδρου και με βάση τα προηγούμενα διατάγματα, είχε δηλώσει ότι όποιος θέλει, με βάση τα προβλεπόμενα των διατάξεων και τής αποφάσεως τής κυβερνήσεως, να έρχεται στις ακολουθίες, όποιος όμως αισθάνεται δυσκολία ἤ αδυναμία ἤ οτιδήποτε άλλο μπορεί να πράξει κατά τη συνείδησή του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
«Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε κανένα άνθρωπο. Με βάση αύτη τη δήλωση, ὁ Μητροπολίτης δεν θα προχωρούσε σέ οποιαδήποτε παρότρυνση μετά την αλλαγή των δεδομένων και τής κυβερνητικής οδηγίας, παροτρύνοντας και προτρέποντας τον κόσμο σέ ανυπακοή».
 
Μάλιστα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η συμμετοχή τῶν πιστών στην ακολουθία τής 24ης Μαρτίου δεν ξεπερνούσε τα 50 άτομα, κάτι πού που αποκρύφτηκε.
 
«Ὡς Εκκλησία νοιαζόμαστε για τούς ανθρώπους και δεν αδιαφορούμε γι’ αὐτούς, κάνουμε ότι μπορούμε για να τούς βοηθήσουμε ψυχικά και σωματικά. Ἡ Εκκλησία μας προσφέρει τή χάρη τοῦ Θεού για να μάς δώσει δύναμη ψυχής για να διέλθουμε με ειρήνη Θεού τά γεγονότα πού συμβαίνουν στη ζωή μας και προσευχόμαστε ὁ Θεός να φανεί ίλεως και να σύντμησή τον χρόνο τής δοκιμασίας μας, απαλλάσσοντας όλο τον κόσμο από την πανδημία τού κορωνοϊού», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας