Ικανοποιημένος από τη συμμόρφωση των Πάφιων ο Φαίδωνας

Μετά τα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό συμμόρφωσης των πολιτών, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσθέτοντας πως "το μήνυμα πήγε πλέον σε κάθε σπίτι" .
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως αυτό διαφάνηκε τις δύο πρώτες μέρες, σημειώνοντας ωστόσο, πως η πλήρης εικόνα θα διαφανεί σήμερα και αύριο μετά τη χθεσινή αργία, αν θα τηρηθούν και τις επόμενες μέρες τα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Θέλω να πιστεύω, συνέχισε, ότι “το μήνυμα πήγε πλέον σε κάθε σπίτι και σε κάθε πολίτη, άρα θα υπάρξει περαιτέρω συμμόρφωση”, όπως είπε.
 
Δεν παύει ωστόσο, σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, από την ενημέρωση της οποίας έτυχε, να υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να παραβιάσουν τα μέτρα, τις οδηγίες και τα διατάγματα.
 
Πρόσθεσε πως πλέον δεν μένει άλλο περιθώριο από το να επιβληθούν από τα όργανα του κράτους σε αυτούς τους λίγους που δεν σέβονται τα μέτρα, τα ανάλογα πρόστιμα.
 
Ομάδα επιτήρησης στην Πέγεια
Ομάδα επιτήρησης εφαρμογής των μέτρων, συστήνει ο Δήμος Πέγειας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρίνο Λάμπρου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου, στον Δήμο  Πέγειας έχει συσταθεί ομάδα που θα επιτηρεί τους πλανοδιοπώλες, τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο. Στην ομάδα συμμετέχουν, όπως ανέφερε, μέλη της τροχονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πέγειας η οποία έχει ενισχυθεί περαιτέρω,  με άλλους δύο υπαλλήλους του Δήμου.
 
Οι συγκεκριμένοι συνέχισε, επιτηρούν την κίνηση στο οδικό δίκτυο της Πέγειας, στις υπεραγορές αλλά και στις λιγοστές επιχειρήσεις που έχουν την υπηρεσία του delivery.
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως ο Δήμος Πέγειας έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικού τμήματος με στόχο την ενίσχυση των δημοτών της Πέγειας που αδυνατούν να μεταβούν στις υπεραγορές ή στα φαρμακεία για την προμήθειά τροφίμων και φαρμάκων.
 
Υπήρξαν, συνέχισε, τρεις με τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες ο Δήμος Πέγειας έσπευσε, συμβάλλοντας δραστικά.
 
Ο κ. Λάμπρου ανακοίνωσε ακόμη πως  ο Δήμος Πέγειας άρχισε από σήμερα να διανέμει τις σχετικές βεβαιώσεις για τις διακινήσεις των πολιτών. 
 
Σε σχέση με την επιτήρηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως σημαντική είναι και η συνδρομή των μελών του αστυνομικού σταθμού Πέγειας , με τα οποία ο Δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία.
 
Ο κ. Λάμπρου κάλεσε τους δημότες της Πέγειας να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί, όπως τόνισε, είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατέψουμε και εμάς και τους συνανθρώπους μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις