Τετάρτη 25 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ετοιμάζει application για τα sms των μετακινήσεων η Κυβέρνηση

  26/03/2020 09:45
Ετοιμάζει application για τα sms των μετακινήσεων η Κυβέρνηση

Ετοιμάζει application για τα sms των μετακινήσεων η Κυβέρνηση

  26/03/2020 09:45
Κανονικά λειτουργεί το σύστημα των sms, το οποίο εφάρμοσε η Κυβέρνηση για να ζητούν άδεια οι πολίτες για τη μετακίνηση τους, παρότι μόλις την πρώτη ώρα από την επαναλειτουργία του και πιο συγκεκριμένα από τις 19:30 χθες βράδυ μέχρι τις 20:15 στάλθηκαν 15 χιλιάδες μηνύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα των SMS-Τι αλλάζει

Μιλώντας στον REPORTER, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε ότι η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη για να αντέξει μεγάλο όγκο μηνυμάτων, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα γίνονται καταχρήσεις.
 
Σε περίπτωση καταχρήσεων θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και θα τροποιηθούν εκ νέου οι δικλείδες ασφαλείας.
 
Όπως εξήγησε, τα 15 χιλιάδες μηνύματα που στάλθηκαν είναι πολλά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και την ημέρα, ωστόσο από την άλλ ήταν λογικό, αφού ο κόσμος ήθελε να δει ότι λειτουργεί, ότι δεν μπορεί να στέλνει μηνύματα για να κοροϊδέψει. 
 
«Η εκτίμηση μου είναι ότι ο όγκος των μηνυμάτων θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μία με δύο μέρες, όταν και θα ξέρει ο κόσμος αρκετά καλά τη λειτουργία της εφαρμογής.»
 
Σημείωσε επίσης ότι, το Υφυπουργείο θα ανακοινώνει δύο φορές τη μέρα, μια το μεσημέρι και μια προς το τέλος της ημέρας στατιστικά για τα μηνύματα που στάλθηκαν στην υπηρεσία, ώστε το κοινό να έχει εικόνα, ως προς το που κινείται η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά αλλάζουν με τα SMS των διακινήσεων-Μπαίνουν αυστηρότερα όρια

Ετοιμάζουν Application
Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον είναι στις σκέψεις τους να δημιουργήσουν εφαρμογή, για ακόμα πιο απλή χρήση του συστήματος, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι αυτή η διαδικασία δεν βρίσκεται απλά σε σχεδιαστικό επίπεδο, αλλά σε διαδικασία ελέγχου.
 
Επισήμανε μάλιστα, ότι «όταν θα έρθει η ώρα θα το υλοιποιήσουμε».
 
Υπενθυμίζεται ότι, στις 24 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα όταν και λειτούργησε το σύστημα έστειλαν μήνυμα 30 χιλιάδες μηνύματα, με αποτέλεσμα το σύστημα να μπλοκαριστεί.
 
Σημειώνεται επίσης ότι αρχικά ο χρόνος που έδιδαν για κάθε έξοδο ήταν τρεις ώρες, ωστόσο με την τροποποίηση του συστήματος, αυτός ο χρόνος μετατράπηκε σε «εύλογο χρονικό διάστημα».
 
 Η διαδικασία αποστολής
 
Ο Αποστολέας στέλνει μήνυμα στο 8998 με την ακόλουθη δομή:
 
X κενό αρ. ταυτότητας ή αρ. διαβατηρίου κενό ταχυδρομικός κώδικας οικίας
 
Ως εξής:
 
Χ πρέπει να είναι ένας μοναδικός αριθμός από το 1 μέχρι το 8
 
Αρ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου πρέπει να είναι γράμματα και αριθμοί και όχι ειδικοί χαρακτήρες με μέγιστο μέχρι 10 χαρακτήρες
 
Ταχυδρομικός Κώδικας Οικίας πρέπει να είναι 4 αριθμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αφού «έριξαν» το σύστημα οι πολίτες, σκέψεις για αναθεώρηση πολιτικής για τα SMS

Οι λόγοι μετακίνησης
 
Όπου Χ ο σκοπός μετακίνησης με τον αριθμό (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στον λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη, όπως περιγράφεται πιο κάτω:
 
1.    Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό.
 
2.   Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.
 
3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 
4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές Υπηρεσίες ή Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
5.  Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).
 
6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.
 
7. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων
 
8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας