Τέσσερα άτομα με κορωνοϊό διασωληνωμένα-Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Τέσσερα άτομα, δύο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και δύο σε αυτό της Λεμεσού που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Όλοι παρουσίασαν προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας τους.
 
Ένα ύποπτο κρούσμα έφτασε από το ΤΑΕΠ Πάφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και γίνονται οι σχετικές εξετάσεις. Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για δυο πρόσωπα που ανέμεναν, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, ενώ εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα για αριθμό προσώπων
 
Στο νοσοκομείο αναφοράς εξάλλου στο Παραλίμνι, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 18 άτομα, τα τρία εξ’ αυτών στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. Ένας ασθενής, πήρε χθες βράδυ εξιτήριο.
 
Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανήλθαν, μέχρι σήμερα 25 Μαρτίου, στα 124 ενώ καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι, οι δύο εκ των οποίων χθες. Το Σάββατο απεβίωσε 70χρονος Βρετανός και χθες 63χρονος Βρετανός και 58χρονος Ελληνοκύπριος. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Δείγματα από είκοσι ασθενείς
Σε καραντίνα συνεχίζει, εν τω μεταξύ να βρίσκεται ο παθολογικός θάλαμος του Νοσοκομείου Λάρνακας, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος ανάμεσα στους ασθενείς. Ο 75χρονος ασθενής, εισήχθη χωρίς συμπτώματα στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη, αφού υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό. Το σαββατοκυρίακο παρουσίασε συμπτώματα και το τεστ του βγήκε το βράδυ της Δευτέρας θετικό. Η ανησυχία προκλήθηκε επειδή εκτός από το προσωπικό του παθολογικού ο συγκεκριμένος ασθενής ήρθε σε επαφή και με άλλα τμήματα του νοσοκομείου αφού του έγιναν ακτινογραφίες και πέρασε και από αξονικό τομογράφο.
 
Συνολικά λήφθηκαν 170 δείγματα από ασθενείς ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και τα αποτελέσματά αναμένονται. Δείγματα λήφθηκαν και από είκοσι ασθενείς του νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση των επαφών του 75χρονου συνεχίζεται, για να διαφανεί κατά πόσον είχε προσβληθεί από τον ιό πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, πάντως ο ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο από την Ομάδα Κρούσης και τους λοιμοξιολόγους ότι κατά 99%, ο 75χρονος ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική, έφερε μαζί του τον ιό, μετά από επαφή που είχε προτού υποστεί το ελαφρύ εγκεφαλικό, που τον οδήγησε τελικά στο Νοσοκομείο για νοσηλεία». 
 
Η Παθολογική Κλινική στην οποία νοσηλευόταν ο 75χρονος έκλεισε, ενώ το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου εργάζεται μερικώς, χωρίς την εισαγωγή κανενός ασθενή, με όλα επείγοντα περιστατικά να αποστέλλονται σε αγορά υπηρεσιών, σε άλλα Νοσηλευτήρια και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είκοσι τρείς επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό στην Πάφο, 153 σε αυτοπεριορισμό
Δείγματα μέσω drive-through
Με σκοπό να αποφευχθεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού, το νοσοκομείο Αμμοχώστου ξεκίνησε μια καινοτόμο διαδικασία λήψης δειγμάτων μέσω drive-through.
Από χθες όσα άτομα θεωρούνται ύποπτα κρούσματα από την περιοχή εισέρχονται με το αυτοκίνητό τους στο υπόγειο του νοσοκομείου, ανοίγουν το παράθυρο και νοσηλευτής με ειδική στολή λαμβάνει τα δείγματά τους.
 
Εξάλλου στο Νοσοκομείο Αναφοράς τοποθετήθηκε ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού, ενώ από αύριο Πέμπτη αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας