Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εξετάσεις σε δεκάδες άτομα μετά τον εντοπισμό 75χρονου με κορωνοϊό στη Λάρνακα

  24/03/2020 13:01
Εξετάσεις σε δεκάδες άτομα μετά τον εντοπισμό 75χρονου με κορωνοϊό στη Λάρνακα

Εξετάσεις σε δεκάδες άτομα μετά τον εντοπισμό 75χρονου με κορωνοϊό στη Λάρνακα

  24/03/2020 13:01
Μεγάλη είναι η ανησυχία των αρμόδιων Υπηρεσιών για τον εντοπισμό ασθενή στη Λάρνακα με κορωνοϊό. Πρόκειται για 75χρονο που νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας και θεωρείται το τέταρτο ορφανό κρούσμα της Κύπρου.
 
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΤΟΥ ΟΚΥπΥ για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο ασθενής εισήχθη αφού υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό στο νοσοκομείο.
 
«Το σαββατοκυρίακο εκδήλωσε συμπτώματα και αμέσως, πριν ακόμη τη διενέργεια του τεστ θέσαμε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα στις εξετάσεις του μας κοινοποιήθηκαν χθες το βράδυ και αμέσως λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα», ανέφερε ο κ. Κατοτσάκης.
 
Το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του καθώς και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή μαζί με νοσηλευτές και γιατρούς που τον εξέτασαν τέθηκαν σε καραντίνα. Μέχρι στιγμής λήφθηκαν δείγματα από 80 άτομα που είναι ασθενείς, γιατροί, νοσοκόμοι και καθαρίστριες του Νοσοκομείου Λάρνακας ενώ θα ληφθούν και αρκετά άλλα. Οι τέσσερις παθολόγοι και όλοι οι νοσηλευτές στο παθολογικό τμήμα, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό. 
 
«Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, που δεν ήρθε σε επαφή με συγγενείς του ενόσω ήταν στο νοσοκομείο, αφού δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις. Πιστεύουμε ότι μπορεί να ήταν ασυμπτωματικός φορέας του ιού, πριν εισαχθεί στο Νοσοκομείο. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Καροτσάκης, ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και πρόθεσή του είναι να επιτάξει γιατρούς και νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να λειτουργήσει, αφού απολυμανθεί, κανονικά το νοσοκομείο της Λάρνακας.
 
«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και πιστεύουμε ότι θα φέρουν αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της πρώτης γραμμής για όσα κάνει σε αυτήν την κρίση».
 
Ο 75χρονος ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμμοχώστου.
 
Σ'ότι αφορά στη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, η ιχνηλάτηση των επαφών της κατέδειξε ότι ενδεχομένως να προσβλήθηκε από άτομο του περιβάλλοντός της, που είχε ταξιδεύσει στο εξωτερικό. Από το συγκεκριμένο άτομο, που παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, λήφθηκαν δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του από το Ισντιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας