Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα «επείγοντα» η Πάφος, εξετάζονται διάφορα σενάρια

  23/03/2020 18:48
Στα «επείγοντα» η Πάφος, εξετάζονται διάφορα σενάρια

Στα «επείγοντα» η Πάφος, εξετάζονται διάφορα σενάρια

  23/03/2020 18:48
Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Πάφο. Τα 32 κρούσματα σχετίζονται με το Νοσοκομείο Πάφου και είναι είτε ασθενείς είτε επαγγελματίες υγείας. Ανάμεσά τους και ο 70χρονος που απεβίωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Άλλα νέα 21 κρούσματα, ξεπέρασαν τους 100 οι ασθενείς-Επτά στις Εντατικές
 
Αν υπολογίσουμε τον οδηγό ταξί, τη γυναίκα του και ένα γιατρό ιδιωτικού νοσηλευτηρίου που κόλλησε από αλλοδαπή ασθενή, υπάρχουν σίγουρα 35 κρούσματα που συνδέονται με την Πάφο. Λόγω των πολλών κρουσμάτων, βρίσκονται υπό περιορισμό δεκάδες άτομα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει ειδική διαχείριση για την περιοχή της Πάφου, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια.
 
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αποφασιστεί η τήρηση πιο αυστηρών μέτρων στην Πάφο, από αυτά που θα ισχύουν για την υπόλοιπη Κύπρο.
 
 
Τέσσερις νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου
Τέσσερις νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μεταφέρονται την Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για την ενίσχυση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου.

Στο μεταξύ σε σχετικές διευθετήσεις έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για την προσωρινή στέγαση των τεσσάρων νοσηλευτών και νοσηλευτριών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Λάκης Γιουκάς  χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Φαίδωνος να βοηθήσει  στην προσωρινή εξεύρεση στέγης στους νοσηλευτές οι οποίοι μετατίθενται στην Πάφο, από το ΓΝ Λευκωσίας, και στην συγκεκριμένη κλινική, για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως όλες οι νοσηλεύτριες που στελέχωναν την Μονάδα Αιμοκάθαρσης έχουν απομακρυνθεί μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος νοσηλεύτριας στην Μονάδα που ήρθε σε επαφή με άλλη νοσηλεύτρια η οποία είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή της ΜΕΘ.

Στο μεταξύ άρχισε σήμερα και είναι σε εξέλιξη η δειγματοληψία των τελευταίων 20 περίπου ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης,  σύμφωνα με το  Δρ. Λάκη Γιουκά, ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτριας της Μονάδας Αιμοκάθαρσης. Για τους υπόλοιπους 80 η δειγματοληψία έχει ολοκληρωθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας