Σε πλήρη επαναλειτουργία από σήμερα το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από σήμερα το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αφού θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά  την ανάσχεση της διασποράς του covid 19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου.

Βάσει της επιδημιολογικής έρευνας (ιχνηλασίας) που έλαβε χώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση,  στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας αριθμός δειγμάτων προς εξέταση, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα από το προσωπικό και συνεργάτες ιατρούς, είναι όλα αρνητικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ


Στο μεταξύ, ως μέτρο προφύλαξης της διεύθυνσης του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μικρός αριθμός προσωπικού, ασχέτως αν είναι αρνητικά τα αποτέλεσμα, θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

Πρόκειται για πρόσωπα, όπως αναφέρεται,  που ήρθαν σε στενή επαφή, ως ορίζεται από τα σχετικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, 48 ώρες πριν τα πρώτα συμπτώματα (18/03/20) του συναδέλφου τους, που βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τα μέτρα αυξημένης προστασίας και οι διαδικασίες λειτουργίας που έθεσαν εκ των προτέρων σε εφαρμογή απέδωσαν.

Ακόμη, καρπούς απέδωσαν και η μερική αναστολή λειτουργίας στους εν δυνάμει χώρους που μπορεί να είχαν προσβληθεί, καθώς και τα μέτρα γενικής απολύμανσης όλων των χώρων.

Ακόμη , συνεχίζει η ανακοίνωση, το προσωπικό και συνεργάτες ιατροί μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου σημειώνει πως η  διοίκηση του Ιδιωτικού Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Υγείας, ιδίως στο πλαίσιο και του αιτήματος του Υπουργείου για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των ασθενών, μέχρι να επανέλθει σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας το Γ.Ν. Πάφου.

Βάσει των ανωτέρω, από σήμερα Δευτέρα, 23η Μαρτίου 2020, το Νοσοκομείο επανήλθε  σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, διατηρώντας βέβαια σε πλήρη εφαρμογή όλα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς και τις επικαιροποιημένες διαδικασίες λειτουργίας. 

Σημειώνεται επίσης, ότι το Νοσοκομείο θα υποστηρίξει έμπρακτα το Γ.Ν. Πάφου και θα αναλάβει τους ασθενείς του, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και βάσει των διαδικασιών / πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού σημειώνει πως λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, απαιτείται η μέγιστη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους, προσθέτοντας πως η διοίκηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιμετώπιση οποιωνδήποτε άλλων δεδομένων τυχόν εμφανιστούν στην πορεία.

Όπως αναφέρεται, πέρα από τα αυξημένα μέτρα προστασίας και τις διαδικασίες που έχουν εδώ και εβδομάδες τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία του προσωπικού, των συνεργατών ιατρών και του κοινού, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των οποίων ακολουθούνται όσο πιο πιστά γίνεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση