Καθηλώνει η νοσηλεύτρια που βρισκόταν στο πλευρό του 70χρονου που έχασε τη μάχη

Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε στην Κύπρο ο πρώτος θάνατος ασθενή, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μαραθώνια μάχη για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, χιλιάδες δείγματα
 
Ο 70χρονος Βρετανός που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, να αναφέρει πως ο άνδρας είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο-Έχασε τη μάχη ο ένας ασθνενής της ΜΕΘ
 
Το ιατρικό ιστορικό του 70χρονου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού αρκετοί έσπευσαν να κατακρίνουν το γεγονός πως παρουσιάστηκε η είδηση ως θάνατος από κορωνοϊό. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριξαν πως ο θάνατος ήταν αναπόφευκτος, με τέτοιο ιστορικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Τα σχόλια των πολιτών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση νοσηλεύτριας που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και μάλιστα βρισκόταν μαζί με τον 70χρονο, τη νύχτα πριν τη μεταφορά του στο Παραλίμνι.
 
Σε ανάρτησή της στο Facebook, η νοσηλεύτριας τονίζει πως την νύχτα πριν μεταφερθεί ο ασθενής, ήταν ευδιάθετος και γελούσε. Την ώρα της μεταφοράς του στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο ασθενής ρωτούσε πότε θα επιστρέψει, με τους νοσηλευτές να τον καθησυχάζουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη η κατάσταση των τριών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ στη Λεμεσό
 
Αυτούσια η ανάρτηση της νοσηλεύτριας:
«Ναι ο 1ος θάνατος από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός από ψες το βραδύ.. Παρακολουθώ όμως όλα όσα αναγράφονται και λέγονται παντού.. και νιώθω για μια ακόμη φορά λύπη.. απογοήτευση... και πίκρα... Εντάξει καλέ.. ήταν μεγάλος.. είχε και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.. άρα οκ.. ο κορωνοϊός τον πείραξε τώρα??

Από πότε Πατριώτες.. Συνάνθρωποι γίναμε μετρονόμοι της ζωής και του θανάτου??? Κάνουμε το οτιδήποτε για να κρατήσουμε κάποιον στη ζωή.. δε κάνουμε οτιδήποτε να τον στείλουμε μια ώρα αρχύτερα... Και ναι ήμουν εκεί.. με τον άνθρωπο.. και ναι είχε προβλήματα υγείας και ναι πολλά και πολλά.. και δε θα πω τίποτα Άλλο.. Και ναι δε ξέρω αν θα ζούσε και για πόσο ακόμα.. Αλλά ..να πω απλά ήμασταν νυχτέρι την Τρίτη μαζί...και έπαιζε με το κρεβάτι του ανεβοκατέβαινε... και του πήρα το τηλεκοντρόλ και γελάσαμε ανθρωπινά.. Και όταν βγήκε θετικός και τον περνάνε για Αμμόχωστο όλο αγωνία μας κοιτούσε και ρωτούσε πότε θα γυρίσει πίσω και γιατί του βάζουμε και τα πράματα του μαζί...και μεις τον καθησυχάζαμε...πάλι ανθρώπινα..

Εγώ λοιπόν για να καταλήξω.. δεν μπορώ να πάρω απόφαση για το πόσο θα ζήσει κάποιος.. πότε θα πεθάνει και από τι.. και αν είναι οκ που πέθανε...τελικά απ’ αυτό!!Και να νιώσω εν τέλει και ανακούφιση!! Εγώ ξέρω κάνουμε τα πάντα να ζήσει κάποιος... γιατί μιλάμε για Ανθρώπους.. Όχι για αναλώσιμους αριθμούς!!! Όπως φαντάζομαι και κανένας δε θα ήθελε να πάρει απόφαση κάποιος άλλος για το πότε θα πεθάνει και από τι είναι καλυτέρα.. ο πατέρας του, η η μάνα του, η γιαγιά του, η ο ίδιος στην τελική!!

Αυτά.. καλή συνέχεια σε όλους και Προσέχετε απλά τους εαυτούς σας και τους δικούς σας ανθρώπους η καλύτερα όλους τους Ανθρώπους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»