Σε απομόνωση όλοι οι νέοι ειρηνευτές-Συνεχίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, γνωστοποιώντας, διά του εκπροσώπου της, ότι όλο το νέο προσωπικό που έρχεται στην Κύπρο, τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες.
 
«Οι ειρηνευτές μας συνεχίζουν τις περιπολίες τους στην νεκρή ζώνη και παραμένουν σε επαφή με τις δύο πλευρές. Η αποστολή έχει αυξήσει τα μέτρα για να προστατεύσει τους ειρηνευτές μας, να διασφαλίσει την συνέχιση των επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο και να αποτρέψει την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Σεβόμενοι μη ένστολους ειρηνευτές, όλο το νέο προσωπικό θα τίθεται για 14 μέρες σε απομόνωση, πριν να ξεκινούν τα καθήκοντά τους με την αποστολή, τονίζεται. Το πολιτικό προσωπικό, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, έχει οδηγίες να προβαίνει σε τηλεδιασκέψεις όπου είναι δυνατό, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού.
 
«Η αποστολή συνεχίζει να ακολουθεί τις οδηγίες και την καθοδήγηση από τον ΠΟΥ, τα κεντρικά του ΟΗΕ και τις τοπικές αρχές. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι ανθρωπιστικές παραδόσεις, σε άτομα που επηρεάζονται και ζουν στα κατεχόμενα θα συνεχιστούν», προστίθεται.
 
Επιπλέον, η αποστολή εργάζεται με τις δύο πλευρές για να διασφαλίσει βοήθεια σε ιατρικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο βαθμό που είναι δυνατό, αυτές τις δύσκολες ώρες, αναφέρεται περαιτέρω.
 
«Παραμένουμε σε στενή επικοινωνία με τις δύο πλευρές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ολόκληρη η παρουσία των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους Κύπριους και άτομα που επηρεάζονται στο νησί και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα