Στο νοσοκομείο με πυρετό ένας από τους φοιτητές που έφτασαν στα κατεχόμενα

Ένας από τους 168 Τ/κ φοιτητές που έφτασαν τα ξημερώματα από το Λονδίνο με ναυλωμένη πτήση και μετά από πολύωρη ταλαιπωρία κατέληξαν σε ξενοδοχείο στον κατεχόμενο Καραβά, μεταφέρθηκε το μεσημέρι με πυρετό στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου βρίσκεται ο ειδικός θάλαμος για τα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Όπως μεταδίδει η Χαμπέρ Κίπρις στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι και θα αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχου στον φοιτητή.
 
Στο μεταξύ, το περιστατικό με τις ακάθαρτες εγκαταστάσεις της ιδιωτικής φοιτητικής εστίας, στην οποία επρόκειτο να μείνουν αρχικά οι Τ/κ φοιτητές, συνεχίζει να έχεις συνέπειες.
 
Αφότου έφυγαν από την εστία οι φοιτητές και οι γονείς τους που είχαν πάει εκεί για να διαμαρτυρηθούν, στο χώρο μετέβη ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και σε δηλώσεις του φέρεται να κάκισε τόσο τη στάση των νεαρών όσο και του «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος είχε ζητήσει συγνώμη από τους φοιτητές για την κατάσταση στην εστία και την ταλαιπωρία που υπέστησαν.
 
"Εγώ δεν μπορώ να πω συγνώμη. Ούτε και αποδέχομαι να πει κάποιος εξ ονόματός μου συγνώμη. Εγώ περιμένω ευχαριστίες". Ο κ. Τατάρ υποστήριξε δε ότι η συγκεκριμένη εστία έχει την κατάλληλη υποδομή για να φιλοξενήσει κόσμο και μίλησε για παιχνίδι που κρύβεται πίσω από το επεισόδιο.
 
Επέκρινε επίσης τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που μετέβη στην εν λόγω εστία το πρωί και συνομίλησε με τους φοιτητές και τους αναστατωμένους γονείς του. Τί δουλειά είχε πρωί πρωί εδώ ο κ. Ακιντζί, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τατάρ κάνοντας λόγο για πολιτική εκμετάλλευση.
 
Στο μεταξύ, ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί σε δηλώσεις στον «Μπαϊράκ» ότι οι φοιτητές αυτοί δεν είναι άρρωστοι, αλλά υπό επίβλεψη, λέγοντας ότι οι κάτοικοι στον Καραβά όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο ιός, πρόσθεσε, δεν μεταφέρεται μέσω του αέρα και όλοι οι φοιτητές έχουν τοποθετηθεί σε χωριστά δωμάτια, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
 
Η αντίδραση του «δημάρχου» Καραβά για την μεταφορά των φοιτητών από το Λονδίνο σε ξενοδοχείο στον Καραβά, προκάλεσε επίσης αντίδραση εκτός από τον κ. Πιλλί του Κουντρέτ Οζερσάι που μετέβη επιτόπου.
 
Μετά από ανακοίνωση του «επάρχου» Κερύνειας ότι οι φοιτητές βρίσκονται στο ξενοδοχείο River side και είναι καλά, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και δεν υπάρχει πρόβλημα, ο «δήμαρχος» Καραβά αναγκάστηκε να προβεί σε νέα γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχουν αντιρρήσεις για την μεταφορά των φοιτητών αλλά για το γεγονός ότι το εν λόγω ξενοδοχείο επιλέγηκε ως χώρος καραντίνας ενώ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
 
Στο μεταξύ, άλλη μια ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο αναμένεται στα κατεχόμενα με Τ/κ φοιτητές το απόγευμα.
 
Εξάλλου ο «υπουργός μεταφορών», Τολγκά Ατακάν μέσω των ΜΚΔ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σταματά επ` αόριστον όλες τις πτήσεις προς τα κατεχόμενα από τις 5 το απόγευμα σήμερα. Δεν θα πραγματοποιείται μετά, είπε, καμία πτήση ούτε από τις Τουρκικές αερογραμμές, που είναι κρατική εταιρεία, ούτε από τις ιδιωτικές Πήγασος και Ατλας τζετ.
 
Για τους φοιτητές που έρχονται το απόγευμα από το Λονδίνο, ο κ. Ατακάν είπε ότι κάποιοι θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο στον Καραβά και κάποιοι στο Παλμ Μπις – το γνωστό Κωνστάντια – στην Αμμόχωστο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»