Επαναπατρίστηκαν 225 Κύπριοι-Αύριο η πρώτη ναυλωμένη πτήση από την Αγγλία

Συνολικά 255 πρόσωπα που βρίσκονταν στο εξωτερικό, επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο μέχρι τις 5 το απόγευμα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης που έχουν οριστεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού.
 
Πρόκειται για άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κίεβο, τη Μόσχα, την Αθήνα και το Μόναχο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 

 
Η τελευταία πτήση φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις 21.30 από τη Θεσσαλονίκη και είναι άγνωστο πόσους επιβάτες θα μεταφέρει, αφού ο τελικός αριθμός επιβατών επιβεβαιώνεται στις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του check in.
 
Εξάλλου, στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται να προσγειωθεί λίγο πριν τις 11 απόψε, πτήση χωρίς επιβάτες, από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Εν τω μεταξύ αύριο μετά τις 3 τα ξημερώματα θα φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η πρώτη πτήση που ναύλωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για επαναπατρισμό επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Συγκεκριμένα, η πτήση της Aegean από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου θα φτάσει γύρω στις 03.45 και αναμένεται να μεταφέρει περίπου 200 επιβάτες.
 
Σημειώνεται ότι αύριο στις 3 τα ξημερώματα τίθεται σε ισχύ το Διάταγμα που εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Επικοινωνιών για πλήρη απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από όλες τις χώρες, Διάταγμα που θα διαρκέσει για 14 μέρες.  
 
Εν τω μεταξύ περίπου 700 άτομα που βρίσκονται σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να επαναπατριστούν εντός των επόμενων ημερών με πτήσεις που ναύλωσε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Οι αναχωρήσεις
Πεντακόσιοι σαράντα οκτώ επιβάτες αναχώρησαν μέχρι στιγμής με τέσσερις πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμη μια πτήση με προορισμό το Μάντσεστερ θα αναχωρήσει στις 22:00. 

Οι τέσσερις πτήσεις  πτήσεις που αναχώρησαν και η τελευταία που θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το αεροδρόμιο Πάφου, έχουν όλες προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα μία πτήση  αναχώρησε για Μάντσεστερ, μια πτήση για το Στάνσετ, μία πτήση για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ  μια πτήση για το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ στις 22:00 θα αναχωρήσει και δεύτερη πτήση για το Μάντσεστερ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν προγραμματισμένες 12 αναχωρήσεις για αύριο το πρωί από το αεροδρόμιο Πάφου για Βερολίνο, Λονδίνο και σε όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου, για το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»