Κλειστό το νοσοκομείο Πάφου μετά τα 11 κρούσματα-Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις

Κλειστό παραμένει και σήμερα το  Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενώ η απολύμανση των χώρων του συνεχίζεται, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ότι 11 πρόσωπα αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Όλοι τους είχαν επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Αγωνία για την αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων
 
Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου συνεχίζουν τη λειτουργία τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ  εκεί όπου νοσηλευόταν και ο  65χρονος  που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό , και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα επαγγελματίες υγείας και ένας ασθενής θετικοί στον κορωνοϊό-Δεκατρία νέα κρούσματα
 
Πενήντα νέα δείγματα που θα ληφθούν σήμερα  αφορούν προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου αλλά και όλων των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
 
Εξάλλου σύμφωνα με τα μέτρα που έλαβε εκ νέου ο  Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας , το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκε σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτό-παρακολούθησης της υγείας του, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση όλων των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
Επίσης οι  ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέθηκαν σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα αξιολογείται συνεχώς.
 
Ακόμη λήφθηκε απόφαση για οποιοσδήποτε ασθενή,  που δεν έχει ήδη εισέλθει στο Νοσοκομείο, και που χρίζει άμεσης θεραπείας θα παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα, με το  Υπουργείο Υγείας να έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζεται για κορωνοϊό ο Υπουργός Άμυνας-Ήρθε σε επαφή με τον αξιωματικό, πήγε Υπουργικό

Δειτε Επισης

Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας