Υπηρεσιακή σύσκεψη στον Δ. Πάφου και αποφάσεις για λήψη μέτρων συμμόρφωσης

Σε ειδική υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, αποφασίστηκε σειρά μέτρων στο πλαίσιο της συνδρομής από τον Δήμο Πάφου της πολύπλευρης και δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλει το κράτος και η κοινωνία για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρθηκε. 

Λόγω των μέτρων που λήφθηκαν, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η σύσταση Γραφείου Στήριξης και Εξυπηρέτησης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων, τη στελέχωση και διαχείριση του οποίου θα αναλάβει ομάδα λειτουργών του Δήμου. 

Αύριο θα ανακοινωθεί ειδικός τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο τα άτομα της τρίτης ηλικίας ή των ευπαθών ομάδων τα οποία δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για αγορές απαραίτητων αγαθών ή προμήθειες αναγκαίων φαρμάκων, θα μπορούν να τηλεφωνούν ώστε ειδικά εξοπλισμένα μέλη του προσωπικού της Τοπικής Αρχής να αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών.

Τα μέτρα, που κινούνται σε τρείς άξονες,  όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη. 

Στον τομέα καθαριότητας και υγιεινής της πόλης , τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό από χθες βράδυ την αποκομιδή των σκυβάλων που συσσωρεύτηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της απεργίας, καθώς επίσης τον καθαρισμό των δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες όπως στην περίπτωση που η κατάσταση υγιεινής δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου χρήζει απολύμανσης ή άλλου ειδικού μέτρου, να γίνεται ευέλικτα συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να υλοποιείται η ανάλογη ενέργεια.

Σε σχέση με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών , δεν επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις σε κανένα κτήριο του Δήμου μέχρι τις 10 Απριλίου. Για επείγοντα περιστατικά, το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμο στον αριθμό 26822270 και τα περιστατικά αυτά θα αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Ο Δήμος Πάφου αποφάσισε την αναστολή  μέχρι τις 10 Απριλίου της λειτουργίας των Ταμείων στο Τμήμα Οικονομικών του Δήμου. 

Το κοινό μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.pafos.org.cy. Οι οποιεσδήποτε προθεσμίες πληρωμών έχουν ήδη λήξει, με απόφαση του Δήμου θα παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επιπρόσθετα για σχετικές πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα εξής τηλέφωνα κατά τις εργάσιμες ώρες:
26945542, 26951721, 26937515. Για θέματα υδροδότησης/υδατοπρομήθειας, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26943045 και για βλάβες στο τηλέφωνο 99631654. Για κατεπείγουσα έκδοση φοροαπαλακτικών για σκοπούς μεταβίβασης, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 26950572.

Σύμφωνα με τον Δ. Πάφου, αναστέλλεται η παραλαβή και πληρωμή όλων των τύπων αιτήσεων (έκδοση πολεοδομικών αδειών, αδειών οικοδομής, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης κ.ά.) από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Διευκρινίζεται ότι το προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται προκειμένου να εξεταστούν οι ήδη παραληφθείσες αιτήσεις. Άδειες των οποίων η έκδοση ολοκληρώνεται, θα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς ή μέσω τηλεομοιοτύπου. Για διευθετήσεις ή πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26822555, 26822571, 26822572.

Ο Δ. Πάφου ανακοινώνει ακόμη  πως αναστέλλεται η παραλαβή αιτήσεων από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, καπνού, κατοχής σκύλων κ.ά. Το κοινό μπορεί ωστόσο να υποβάλλει αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση ygeia@pafos.org.cy
 
Αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων τόσο εντός του Δημοτικού Μεγάρου όσο και εκτός. Πολιτικοί γάμοι θα τελούνται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν άδειας της αρμόδιας κρατικής Αρχής.

Όλοι οι χώροι πολιτιστικής υποδομής του Δήμου (θέατρα, πινακοθήκες, αίθουσες πολλαπλής χρήσεως, βιβλιοθήκες) αναστέλλουν τη λειτουργία τους καθόσον διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Επίσης στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε πως όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για το διάστημα 17 Μαρτίου – 10 Απριλίου ακυρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πανδημοτικής εκδήλωσης για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, καθώς και την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κάτω Πάφου, του Δημοτικού Ωδείου και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης των παιδότοπων, των πάρκων και άλλων ανοικτών χώρων κοινωνικής συνάθροισης και συναναστροφής.

Ο Δήμος Πάφου αναφέρει, πως  προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Με συναντίληψη συνεργασία και πιστή τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλει το Κράτος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία αυτή, σημειώνει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου