Στα 150 τα δείγματα που λήφθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου μετά το θετικό κρούσμα-Εν αναμονή αποτελεσμάτων

Συνεχίζεται και σήμερα η απολύμανση των χώρων του ΓΝ Πάφου το οποίο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό, σύμφωνα και με τα μέτρα που πάρθηκαν ενώ έντονη ανησυχία επικρατεί στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου , συνεχίστηκε σήμερα η λήψη  δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού και όλων των ασθενών που ευρίσκονταν εντός των μονάδων του Νοσοκομείου, που τυχόν να ήρθαν σε στενή επαφή με τον 65χρονο  ασθενή που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ και πρωτίστως στον παθολογικό θάλαμο του Νοσοκομείου ή τους επισκέπτες του.
 
Συγκεκριμένα περισσότεροι από εκατόν εργαζόμενοι και άλλοι πενήντα περίπου ασθενείς που βρέθηκαν κοντά στον Βρετανό που νοσηλεύεται με κορωνοϊό έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις, από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα αναμένονται κάποια αποτελέσματα για τα οποία εξέφρασαν μεγάλη αγωνία οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πάφου.
 
Το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα  έχουν τεθεί  σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.
 
Σημειώνεται πως και σήμερα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα αναμένονται κάποια αποτελέσματα για τα οποία εξέφρασαν μεγάλη αγωνία οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πάφου.
 
Στο ΓΝ Πάφου οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  έχουν τεθεί σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα αξιολογείται συνεχώς, ενώ απαγορεύεται  το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου.
 
Ακόμη, έχουν ακυρωθεί όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου και οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται μόνο σε επείγοντα περιστατικά για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.
 
Οποιοσδήποτε ασθενής  (που δεν έχει ήδη εισέλθει στο νοσοκομείο) και χρίζει άμεσης θεραπείας  παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα, μετά από σχετική διευθετήσεις στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο Υγείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»