Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχιεπίσκοπος: Δεν είναι παιδάκι ο Μητροπολίτης Μόρφου να τον κάνουμε στρατά

  16/03/2020 14:32
Αρχιεπίσκοπος: Δεν είναι παιδάκι ο Μητροπολίτης Μόρφου να τον κάνουμε στρατά

Αρχιεπίσκοπος: Δεν είναι παιδάκι ο Μητροπολίτης Μόρφου να τον κάνουμε στρατά

  16/03/2020 14:32
Απάντησε στην απόφαση του Μητροπολίτη Μόρφου, να μην ακούσει την εισήγηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που καλούσε τους πολίτες να μείνουν εκτός εκκλησιών μέχρι τις 10 Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
 
Μιλώντας στον Alpha, ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι είναι δικαίωμα του Μητροπολίτη να πάρει άλλη απόφαση και δεν είναι αμαρτία.
 
Σημείωσε μάλιστα πως εάν τον ακούσει ο λαός τότε ορθοφωνεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχουμε δημοκρατία, δεν μπορούμε να πιέζουμε τον άλλο να κάνει το θέλημα μας». Ένας μητροπολίτης δεν είναι παιδάκι να τον πάρουμε από το χέρι να τον κάνουμε στρατά».
 
Σε ότι αφορά την απόφαση που έλαβε η Αρχιεπισκοπή και κατά πόσον άργησε, ο Μακαριώτατος ανέφερε πώς «ποτέ δεν είναι αργά. Και η πολιτεία τώρα πήρε τις αποφάσεις της. Ενόψει των εξελίξεων να εργαστούμε όλοι να μην εξαπλωθεί ο ιός προς τη νήσο».
 
Σημείωσε ακόμα, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον είχε ενημερώσει πριν το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και συμφώνησαν για το κάλεσμα στους πιστούς να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες.
 
Ως προς το κατά πόσον τον προβλημάτισε πως πολλοί πολίτες είχαν πάει εκκλησία την περασμένη Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι
 
«Σο 95% των εκκλησιών είχε κάτω από 75 άτομα. Το 5% των μεγάλων ενοριών μόνο είχε πάνω από 75 και πιο συγκεκριμένα 120-150 άτομα».
 
Τόνισε μάλιστα, πως δεν τους επίπληξε που δεν έβαλαν όριο στις εκκλησίες, ωστόσο ελπίζει πως με τη νέα ανακοίνωση θα συμμορφωθούν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας