Ψήνονται για μέτρα και ετοιμάζουν κλείσιμο των σχολείων εκπαιδευτικοί και γονείς

Έτοιμοι να λάβουν μέτρα και να κλείσουν και τα υπόλοιπα σχολεία σε όλη την Κύπρο, δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, ως ένα μέτρο αντίστασης στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να κλείσουν μόνο τα σχολεία της πρωτεύουσας, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως η οργάνωση των δασκάλων δέχεται αρκετές πιέσεις για το μέτρο αυτό, από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία που δεν βρίσκονται στην πρωτεύουσα και τους ζητούν να λάβουν δυναμικές αποφάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Προτείνει αποχή στα σχολεία που δεν έκλεισαν ο Φίλιος-Αναβρασμός στις τάξεις των εκπαιδευτικών
 
«Εκτός από εμάς, πίεση δέχεται και η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής εκπαίδευσης, από γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους. Σε επικοινωνία που είχα με το Σωτήρη Χριστοφή, του ζήτησα να μιλήσει με τους γονείς και να συγκεντρώσει τις απόψεις τους για αποχή αυτές τις τρεις ημέρες και εγώ θα μιλήσω με τους προέδρους της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ. Αν δούμε πως υπάρχει έδαφος, ακόμη και απόψε θα κάτσουμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύση».
 
Ο κ. Φυλακτού τόνισε πως θα συζητήσουν το θέμα της λήψης μέτρων με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, σημειώνοντας πως όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης θα λάβουν από κοινού την απόφαση.  
 
Στις 8:00 το βράδυ, πραγματοποιείται στη Χοιροκοιτία η έκτακτη σύσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των Συνομοσπονδιών Γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης για συζήτηση και αξιολόγηση της κατάστασης στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδόθηκε το διάταγμα από Υπουργείο Υγείας-Πού απαγορεύεται να πάμε και πού όχι
 
ΟΕΛΜΕΚ: Ημίμετρο να κλείσουν μόνο τα σχολεία της Επαρχίας Λευκωσίας
Την αντίθεσή της στο μέτρο της Κυβέρνησης, εξέφρασε και η ΟΕΛΜΕΚ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως είναι ημίμετρο να κλείσουν μόνο τα σχολεία της Επαρχίας Λευκωσίας.
 
«Θα έπρεπε κατά την άποψή μας να αποφασιστεί το άμεσο κλείσιμο όλων των σχολείων για ένα χρονικό διάστημα, ως ένα πολύ σημαντικό μέτρο πρόληψης αλλά και λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων εντός των σχολικών μονάδων», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός για το κλείσιμο των σχολείων μόνο στη Λευκωσία-Οι πρώτες αντιδράσεις
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ:
«Η ΟΕΛΜΕΚ αξιολογώντας το μέτρο που ανακοινώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για κλείσιμο μόνο των Σχολείων της Επαρχίας Λευκωσίας, θεωρεί ότι αυτό είναι ημίμετρο και δεν συνιστά δραστική πρόληψη.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα στενά γεωγραφικά χαρακτηριστικά του τόπου μας και το γεγονός ότι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των σχολείων των διαφόρων επαρχιών, θα έπρεπε κατά την άποψη μας, να αποφασιστεί το άμεσο κλείσιμο όλων των Σχολείων για ένα χρονικό διάστημα, ως ένα πολύ σημαντικό μέτρο πρόληψης αλλά και λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων εντός των σχολικών μονάδων, για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Τέλος, εκφράζουμε ξανά τις έντονες ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας ένεκα του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας μετάδοσης του κορωνοϊού εντός των σχολικών χώρων, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στην Κύπρο, και επαναλαμβάνουμε ότι πρώτιστο μέλημα της Οργάνωσής μας, είναι η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το... χτύπημα εκ των έσω, ο αχρείαστος πανικός και ο μύθος για τη μάσκα
 
Ανικανοποίητοι οι μαθητές
Ανικανοποίητοι με το μέτρο της Κυβέρνησης, να κλείσουν μόνο τα σχολεία της Λευκωσίας, φαίνονται οι μαθητές.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει πως τα μέτρα δεν είναι ικανοποιητικά και εξέφρασε την απορία με ποια επιστημονική τεκμηρίωση έκλεισαν μόνο αυτά τα σχολεία «την ίδια ώρα μάλιστα που στα σχολεία των υπόλοιπων επαρχιών δεν υπάρχουν καν τα απαραίτητα υλικά για την προστασία από τον ιό ούτε οι προϋποθέσεις για να μην εξαπλωθεί (έλλειψη αντισηπτικών και μασκών, μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρωμένος σε μικρό χώρο, καθηγητές που διαμένουν Λευκωσία αλλά εργάζονται σε άλλες επαρχίες);».
 
Αναφέρει, τέλος, ότι αφού η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσουν προληπτικά για τρεις μέρες τα σχολεία της Λευκωσίας θα έπρεπε να κλείσουν προληπτικά όλα τα σχολεία της Κύπρου μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»