Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

Ολοκληρώνεται τον Μάρτιο η θητεία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη και ήδη, όπως ο REPORTER πληροφορείται, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι σκέψεις σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει για τα επόμενα τρία χρόνια.
 
Οι αρμόδιοι σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν καταλήξει σε τρία ονόματα πιθανών αντικαταστατών του κ. Λεοντάρη, που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, αλλά δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Πρόκειται για τους Αντιστράτηγους Δημήτρη Μπίκο, Δημόκριτο Ζερβάκη και Αντώνιο Νομικό.
 
Και οι τρεις είναι έμπειροι αξιωματικοί, με πλούσιο βιογραφικό και ευρεία εκπαίδευση, που έχουν υπηρετήσει σε διάφορα πόστα, εντός και εκτός Ελλάδος. Ανήκουν όλοι στην ίδια σειρά και έχουν αποστρατευτεί πρόσφατα από τον ελληνικό στρατό.
 
Ο Αντιστράτηγος Μπίκος γεννήθηκε το 1961 και αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Έχει υπηρετήσει σε Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών και υπήρξε επιτελής σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών και ως Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς. Πέραν του ελληνικού στρατού, έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία.
 
Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 και αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ, ενώ έχει υπηρετήσει ως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ε.Ε.. Υπήρξε διοικητής της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων και της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ.
 
Ο Αντιστράτηγος Νομικός έχει το πιο εντυπωσιακό, από πλευράς επιχειρησιακών εμπειριών, βιογραφικό. Γεννήθηκε το 1962 και αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Μεταξύ άλλων υπηρέτησε ως Διοικητής της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών και Διοικητής της Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη». Διετέλεσε, επίσης, Διευθυντής Α’ Κλάδου και Επιτελικού Γραφείου του Β’ Σώματος Στρατού και Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ. Υπηρέτησε ως Α’ Υπαρχηγός και ως επιτελάρχης του ΓΕΣ, ενώ αποστρατεύτηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.  

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»